Cat costa o calatorie in spatiu cu balonul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Compania americana World View Enterprises s-a bazat pe interesul oamenilor pentru turismul spatial, atunci cand a creat o capsula sub forma unui balon cu heliu.

Cei mai curajosi dintre doritori sunt invitati sa-si rezerve un loc in nacela confortabila, presurizata, cu opt locuri si sa se imbarce intr-o calatorie in galaxie, la 30 de kilometri altitudine.

Singura problema ar fi ca un bilet costa 75.000 de dolari, ce-i drept, mai ieftin decat Virgin Galactic, compania lui Richard Branson, care cere pentru o calatorie in spatiu 250.000 de dolari (in care sunt incluse 2 zile de training si 2 ore si jumatate in spatiu).

Pasagerii vor putea ramane doua ore la in─âltime, apoi capsula se va desprinde de balon si va reveni pe Pamant cu ajutorul unei parasute, aterizarea facandu-se lin.

O calatorie nu ajunge la distanta de 39 de kilometri, de unde a sarit, pe 14 octombrie 2012, parasutistul austriac Felix Baumgartner, dar el este cel care a creat initiativa lansarii unui astfel de proiect.

Primul zbor va avea loc in 2016, iar unul dintre reprezentantii companiei World View Enterprises a declarat: "Pasagerii nostri vor fi printre putinii oameni care se vor putea lauda cu o excursie in spatiul cosmic".

Sursa foto
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

La ce festival din Romania mergi in 2016?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera