Cat costa o calatorie in spatiu cu balonul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Compania americana World View Enterprises s-a bazat pe interesul oamenilor pentru turismul spatial, atunci cand a creat o capsula sub forma unui balon cu heliu.

Cei mai curajosi dintre doritori sunt invitati sa-si rezerve un loc in nacela confortabila, presurizata, cu opt locuri si sa se imbarce intr-o calatorie in galaxie, la 30 de kilometri altitudine.

Singura problema ar fi ca un bilet costa 75.000 de dolari, ce-i drept, mai ieftin decat Virgin Galactic, compania lui Richard Branson, care cere pentru o calatorie in spatiu 250.000 de dolari (in care sunt incluse 2 zile de training si 2 ore si jumatate in spatiu).

Pasagerii vor putea ramane doua ore la in─âltime, apoi capsula se va desprinde de balon si va reveni pe Pamant cu ajutorul unei parasute, aterizarea facandu-se lin.

O calatorie nu ajunge la distanta de 39 de kilometri, de unde a sarit, pe 14 octombrie 2012, parasutistul austriac Felix Baumgartner, dar el este cel care a creat initiativa lansarii unui astfel de proiect.

Primul zbor va avea loc in 2016, iar unul dintre reprezentantii companiei World View Enterprises a declarat: "Pasagerii nostri vor fi printre putinii oameni care se vor putea lauda cu o excursie in spatiul cosmic".

Sursa foto
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera