Caruta cu Paiate "a parcat" in fata Teatrului National

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Prin 2006 se vehicula ca se va inalta mirific ansamblu statuar in Parcul Coltea, Caruta cu Paiate pe numele ei de scena, in opera sculptorului Ion Bolborea si cu dedicatie lui Caragiale, a carui statuie era si in ea in disputa in acele vremuri tulburi. Doi ani mai tarziu, problema s-a rezolvat - caruta trebuia sa stea in fata Teatrului National si in parc se muta Lira Esedra, care si acum troneaza armonios printre betoane.

Si acum, la sfarsitul anului mirific 2010 caruta a reaparut in peisajul urban, initial sub forma unor statui ambalate in plastic si insirate pe peluza, apoi sub forma unor schele la care se sudeaza ocazional, desi pe placuta explicativa se anunta ca proiectul e in desfasurare din decembrie 2009 si ca va fi finalizat in iunie 2010 (sau a fost finalizat, depinde cum vrei sa interpretezi datele).

Caruta cu paiateCaruta cu paiate

Dupa cum se poate observa din pozele de mai sus, realitatea se prezinta altfel, abia de o saptamana s-a observat miscare pe peluza din fata teatrului si in cateva zile se intrevedea si Caruta cu Paiate, ale caror rame le-am banuit a fi temporare, dar cum cei doi trambitasi (aparent Goe in dublu exemplar) stau agatati de ele, probabil ca vor ramane in picioare.

Caruta cu paiateCaruta cu paiate

Cele 16 personaje nu sunt lasate singure sa infrunte intemperiile, ci sunt supravegheate dintr-un colt de statuia lui I.L. Caragiale, lucrata in acelasi stil usor decrepit. Asta, probabil ca sa nu mai planga nimeni ca scriitorul nu are o statuie si in fata teatrului ce ii poarta numele.

caragiale

Ansamblul cantareste vreo 25 de tone, a costat 1,5 milioane de euro si are toate sansele sa fie o instalatie temporara daca nu se rezolva cu avizele si aprobarile si daca poporul nu isi da acordul. Teoretic peste weekend ar trebui sa-l putem vedea in toata splendoarea, fara garduri si plase de jur, imprejur. Ramane de vazut.1 comentariu

Caruta cu Paiate "a parcat" in fata Teatrului National
Simina
#1 -

Comentariu nou

Ma mir ca nu e niciun comentariu la subiectul acesta.

Sa zicem ca statuile sunt ok. Singurul lucru care deranjeaza in mod grozav sunt schelele alea de care stau agatate 2 figurine. E de-a dreptul caraghios si foarte, foarte urat.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera