Cartonas rosu pentru soferi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Familia si prietenii regizorului Cristian Nemescu si ai sunetistului Andrei Toncu vor sa initieze o campanie impotriva sindromului "puterea la volan". (aveti nevoie de inregistrare pentru a vedea articolul) Mai exact, ei propun ca traficul masinilor sa fie monitorizat fie cu camere de filmat mobile, amplasate pe masini, fie fixe, instalate in intersectii. Ulterior, soferii identificati ar trebui sa explice si sa raspunda in fata legii pentru incalcarile regulilor de circulatie.

In plus, se propun dezbateri si discutii publice menite sa educe soferii. Hm, in cazul in care acestia vorbesc romana si se uita seara la Tv. Putin plauzibil...

Intreaga campanie se numeste ''Cartonas rosu la volan" si este propusa in speranta ca accidente de felul celui de acum cateva zile nu vor mai avea loc.

Se pare insa ca politia s-a trezit un pic la viata si e mai atenta la soferii care forteaza acul kilometrajului sau la cei care trec pe rosu. Bineinteles, ne putem intreba cum de au fost prinsi 40 de soferi in trei ore si daca acest lucru s-ar intampla in fiecare zi, nu ar fi mai putine accidente de acest fel? Si cum adica soferii vitezomani au intrat in vizorul politiei? Hellooo, in vizorul politiei ar fi trebuit sa locuiasca.

Daca nu, ajungem ca celui care a provocat accidentul sa ii para rau si sa fie dispus sa plateasca cheltuielile de inmormantare. Ceea ce mi se pare de un cinism incredibil.

Exemplu: eram aseara intr-un taxi. Mergea foarte incet, se asigura la fiecare colt si si-a cerut scuze ca nu merge mai repede, dar de cand cu accidentul colegului, au devenit toti mai prudenti.

E ciudat cum accidentele ne fac mai prudenti, mai prevazatori sau mai vigilenti (daca suntem politisti, adica). Pentru ca daca am face asta inainte, am putea evita astfel de lucruri. Tocmai de aceea, o campanie de atragere a atentiei mi se pare necesara, cu singura rezerva ca atunci cand se termina sau cand se uita (pentru ca, nu-i asa, orice stire se uita in doua saptamani), sa nu redevenim la fel de iresponsabili.5 comentarii

Cartonas rosu pentru soferi
dragos
#1 -

eh
Orice stire se uita intr-o zi-doua, un jurnalist zicea ca un ziar traieste doar o zi intrucat se raporteaza momentului si nu perspectivei. Si astfel rateaza esentialul. Din pacate.
Cartonas rosu pentru soferi
Hannah L.
#2 -

question

Cat de conformist pot judeca unii.. Ce pericol sunt soferii straini, si betzi.
Sunteti asa siguri, domnilor, ca nu taximetristul a fost de vina? Mergeti mai des cu taxiuri noaptea. sa vedeti cum se trece pe rosu..
Am ajuns sa facem o problema de critica sociala dintr-un accident de circulatie. Daca nu era un regizor, se mai intampla asa? Cata ipocrizie.. Va pasa mult, nu?

Cartonas rosu pentru soferi
dragos
#3 -

...

Da, suntem atat de siguri ca soferul din Touareg a fost de vina intrucat asta a fost concluzia politiei. Si, sincer vorbind, nu ma intereseaza ca idiotul care a facut accidentul este strain sau nu.

Iar cu taxiurile noaptea prin Bucuresti, asa este, taximetristii printre cei mai agresivi si mai la limita legii, alaturi de idiotii care noaptea se alearga pe strazile capitalei, care sunt in afara legii cu totul.

Cartonas rosu pentru soferi
Hannah L.
#4 -

New comment

i bet you never been involved in a car crash.
problema nu sunt soferii, ci politia, si inscenarile/acoperirile/birocratia/tergiversarea de care ai parte.
bine, pe langa marasmul romanesc general..

Cartonas rosu pentru soferi
dragos
#5 -

oh ba da

am fost implicat, but that's besides the point.

Politistii sunt o problema mai mica decat soferii. MULT mai mica, chit si doar pentru faptul ca probabilitatea ca politistii sa omoare oameni este mult mai mica. :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera