Carti la soare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Se pare ca exista o legatura indisolubila intre vacanta si literatura. Altfel de ce am fi gasit oferte de excursii pe rafturile librariei? :)Dincolo de gluma, vacanta e o perioada numai buna de citit. Inspirati de alaturarea de mai sus, ne-am gandit sa va recomandam cateva carti pe care sa le luati cu voi in geanta de voiaj.

De ce sa cititi in vacanta, va puteti intreba. Simplu. In ciuda aparentelor, vacanta are multi timpi morti.

De exemplu: mersul cu trenul/avionul/masina (daca nu sunteti sofer), lenevitul pe plaja (nu-i mai bine sa cititi o carte decat sa... jucati carti?), atunci cand prietenul/prietena doarme, dupa-amiaza, intre plaja si terasa de dupa, in lungile drumuri cu metroul din orasele straine pe care le vizitati... etc. Ar mai fi motive, dar speram ca v-ati convins deja.

Sa trecem la carti. Ce citim in vacanta? Nici ceva prea greu (ar fi o crima abominabila sa va recomand Kant) dar sa nu ajungem nici la Coelho...

Daca mergeti la mare, poate v-ar placea Ocean Mare de Barrico. Stand intinsi la soare, o sa priviti cu alti ochi marea dupa ce cititi descrierile lirice ale lui Barrico si o sa vedeti cum o percep personajele adunate in hanul de acolo si care sunt povestile lor.

Inca ceva. Daca v-a placut Barrico si sunteti in dispozitie romantica, Matase e un roman senzual si subtil care in mod sigur va va face sa visati. Fie la misterioasa Japonie, fie la iubirile care nu se implinesc niciodata.

  

O carte frumoasa, pe care este greu sa o lasi din mana, este Casanova in Boemia de Andrei Codrescu. Celebrul cuceritor ajunge la batranete, izolat intr-un castel din Boemia si incearca sa-si recupereze, mai mult prin visare, tineretea pierduta si agitata. Poate o sa va intristeze putin, dar o sa va apuce asa un dor de duca, de aventura, de descoperire si de trait viata pana la ultima secunda. Adica o atitudine numai buna de vacanta :).Poate plecati cu trenul. Cum ar fi ca trenul in care va aflati sa fie cuceriti de un grup de copii care merg la mare? Cruciada copiilor de Floriana Ilis e o carte care va va face sa priviti cu o urma de suspiciune orice copil vecin cu voi de compartiment. Daca nimeriti langa un grup mare de copii, plecati in tabara cu scoala si remarcati profesorii incuiati in compartiment, e clar, sunteti pierduti. Trebuie sa va supuneti legilor copilariei. :)Lectura placuta!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera