Carte: Alice Nastase si Aurora Liiceanu - Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
"Ce-o fi in mintea ta? Mereu ma intreb..." spune ea. El, iritat dar incercand sa se stapaneasca, mormaie: "Dar in capul tau oare ce-o fi?". Se lasa cu usi trantite, lacrimi de crocodil si make-up sex, dupa care cuplul, fericit, urmareste "Ce-si doresc femeile" cu Mel Gibson in rolul principal si toate merg ca pe roate.

Celor care au traversat aceasta experienta, atat barbati cat si femei, le recomand cu prudenta o carte extrem de feminina si feminista: "Dincolo de bine, dincoace de rau - despre iubire", scrisa in colaborare de Alice Nastase si Aurora Liiceanu.

carte

Imaginati-va un fel de "Sex and the City" varianta Micul Paris - cam asa arata insemnarile lui Alice Nastase. Nici n-ar avea cum altfel: majoritatea textelor propuse de autoare sunt in fapt pastile publicate de-a lngul timpului in revista "Tango". Avem de-a face, deci, cu o suma de texte in care autoexpunerea se manifesta brutal si frust, ajutata de cuvinte frumoase si fraze ce conduc, istet, spre concluzia moralizatoare din finalul fiecarui text.

alice nastase

Ok, nu m-am putut opri, citind textele lui Alice Nastase, sa aud in minte genericul serialului care a facut-o star mondial pe Sarah Jessica Parker. Desigur, ma puteti acuza de insensibilitate si de faptul ca sunt....barbat, deci n-as putea intelege o carte despre femeie si devenirea sa emotionala si fizica. Nu sunt convins ca testosteronul este de vina pentru faptul ca volumul nu imi este foarte simpatic - as miza, mai de graba, pe un contrast evident voit, insa mult prea artifcial intre scrierile pline input personal ale lui Alice Nastase si tonul... profesional al psihologului Aurora Liiceanu.

aurora liiceanu

Textele-raspuns ale doamnei Liiceanu respira o greutate neasteptata dupa aroma light a paginii tocmai sfarsite de Alice Nastase. Contrastul intre abordarea profana si cea stiintifica incepe prin a fi interesant, dar sfarseste prin a fi foarte obositor si greu de digerat. Fiecare din subiectele abordate (gen despartire, divort, sex, copii, serviciu) primeste greutatea propriei experiente si apasarea verdictului stiintific, iar asta poate fi deranjant prin repetitivitate.

she's the one

"Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire". Autori: Aurora Liiceanu si Alice Nastase
Editura Nemira 2007, 288 de pagini, 20 lei


Volumul are ambitia de a cuprinde experiente universale si reuseste acest lucru cu pretul unei supraincarcari si transformarii in... comercial. N-am simtit curiozitatea de a da pagina pentru a afla ce se intampla mai departe, n-am simtit nevoia arzanda de a amana momentul cand urmam a pipai ultima pagina. Parcurgand ultima dintre cele 288 de pagini, am ramas, in schimb, cu senzatia unei carti cu subiect interesant si abordare promitatoare, insa cu finalizare sub asteptarile ridicate de valorea demersului editorial.1 comentariu vrei sa comentezi?

Carte: Alice Nastase si Aurora Liiceanu - Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire.
Liana Pauna
#1 -

Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire

O carte foarte buna in care fiecare dintre noi va regasi o parte din el, iar cine nu se va regasi cu siguranta va invata multe. Modul artistic de reare a ideilor ii infrumuseteaza continutul si face ca pasiunea cititorului sa creasca, cu fiecare pagina incheiata. Am citit aceasta carte intr-o noapte, pur si simplu nu ma mai puteam opri, anumite situatii mi se potriveau manusa, altele ma tineau cu sufletul la gura pana se incheiau.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera