Carciuma saptamanii - Milena Cafe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Milena este o cafenea mica si cocheta de pe Mosilor. Intrarea ii este umbrita de un plop care face pere si e flancata de rachite pline de micsunele vesele.

Mobilierul modern, deco dar cu un aer cumva familial, cu fotolii cupa din vinilin "ivoar" (in termeni profani alb murdar) da o senzatie de intimitate, nu numai cu partenerul/-a de pranz, ci si cu partenerii de pranz ai altora. La fel, dispunerea meselor si a fotoliilor creeaza un spatiu mustind de contact uman si senzualitate, mai ales cand cel care trece printre mese isi sterge inevitabil fundul sau prohabul de cotul tau, ceea ce da un plus de avant furculitei spre gura. Sau... poala.

La pranz, cafeneaua este plina: oameni de afaceri asiatici sau din orientul mijlociu, discutand aprins biznisuri (se pare nu foarte reusite), si mici afaceristi locali cu sediul in Obor. Ambientul este unul profesional, de pranz de afaceri, si in atmosfera rasuna multe ramuri de limbi mai mult sau mai putin indoeuropene. Mai putin.

Ceea ce e bine, pentru ca acopera atat muzica dementizanta house expirata de secolul trecut, cat si activitatea de bar: masina de expresso, masina de tocat gheata, masina de ras morcovi, de pus paie in pahar si dumnezeu stie ce alte masinarii aveau acolo cu glas propriu si atitudine afirmata atat de zgomotos. Aproape ca nu am putut sa ma concentrez pe documentarul de pe Viasat despre bomba atomica si tradatorii Rosenberg!

Meniul arata bine. Serios. Am vazut restaurante cu jumatate din oferta gastronomica de la Milena. Fara nici un specific, e adevarat, o tocana generalizata sub numele de "international". Paste, peste, salate, pui, vita, sandvisuri, inghetata, clatite, ciocolate, milkshake-uri, liste interminabile de cocktailuri si de long drinks. Si meniu separat de bauturi de altfel. Bulina alba. Alb murdar ;-)

Am comandat pui cu sos chinezesc si legume (sub inspiratia omului de afaceri asiatic, plin de verva oratorica peste spatarul scaunului meu). Chinezesc a fost probabil doar susanul (si eventual wok-ul). Prezentarea a fost simpatica, farfuria patrata si ornata cu boia dulce, iar mancarea n-a fost rea, insa nu a iesit in evidenta decat prin excesul de ulei.

In timpul mesei am avut ocazia sa ma pun la punct si cu trendul flendy al fashion-ului de nisa zonei. Se poarta auriul, strassurile in urechi barbatesti, mult alb (stralucitor), dungile, atat pe toale cat si in cap (de preferinta galben-perhidrol) si crestele tip cocos hermafrodit. Cla-sic!

Apropo de cocos, un exponat care aduna la un loc toate elementele modei de mai sus a ramas momente lungi cu gatul rasturnat peste spatar, ca un cocos pe jumatate decapitat, tinandu-se de nas. Gestul a fost destul de ambiguu - nu iti dadeai seama daca incerca sa nu ii curga aerul sau sa retina borsul. Sau poate nu voia sa stranute. Ar fi fost total dizgratios.

Revenind la cafeneaua-mancatorie, are preturi mari pentru clasa in care se incadreaza. Decorul este banal (poze n-avem azi, pentru ca era prea plin ca sa poti fotografia ceva fara vreun client in obiectiv), insa clientela este delicioasa. Si chelnerul amabil. Bulina curat alba.

Cafe Milena se afla pe Calea Mosilor 308, la o aruncatura de bolovan de Obor.
1 comentariu

Carciuma saptamanii - Milena Cafe
  milena
#1 -

Comentariu nou
senmificatia numelui milena este mila

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera