CCR declara constitutionala legea prin care cainii fara stapan vor putea fi eutanasiati

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Curtea Constitutionala a stabilit, miercuri 25 septembrie, ca Legea privind cainii fara stapan este constitutionala.

Decizia vine dupa ce un grup de 30 de parlamentari au contestat legea prin care cainii fara stapan vor putea fi eutanasiati daca in termen de 14 zile nu sunt adoptati, adoptata de plenul Camerei Deputatilor pe data de 10 septembrie.

La doar cateva ore presedintele Traian Basescu a semnat decretul de promulgare. Reactia a fost prompta luand in vedere ca legal in termen de 5 zile proiectul de lege urma sa fie trimis la Administratia Prezidentiala pentru a fi promulgat, in termen de cel mult 20 de zile de la primire.

Astfel ca proiectul de lege dupa promulgare va fi trimis Monitorului Oficial si va intra in vigoare dupa 3 zile de la publicare.

Ce prevede legea...

Cainii fara stapan vor putea fi eutanasiati daca stau 14 zile in adapost si nu sunt adoptati sau revendicati, potrivit completarilor aduse la OUG nr. 155/2001 cu privire la cainii comunitari adoptate marti 10 septembrie, pe articole, dupa care de intreg plenul Camerei Deputatilor.

Dupa ce trec cele doua saptamani, autoritatea locala poate decide eutanasierea cainilor sau prelungirea sederii lor in adapost cu conditia sa aiba resurse financiare pentru intretinerea padocurilor.

Potrivit unei alte modificari adoptate, daca autoritatea locala decida sa ia masura eutanasierii, aceasta se realizeaza numai prin utilizarea barbituricelor, injectate intravenos, numai dupa pierderea cunostintei cainelui indusa prin anestezie.

Cainii vor fi asistati pana la constatarea decesului. Barbituricele nu trebuie sa fie injectate pe cale intramusculara sau subcutanata. Pentru cainii nou-nascuti calea de administrare care se utilizeaza este cea peritoneala.

Produsele narcotice pot fi administrate si pe cale orala. Banii pentru eutanasiere vor fi alocati din bugetele locale sau din alte surse.

Sursa foto
1 comentariu

CCR declara constitutionala legea prin care cainii fara stapan vor putea fi eutanasiati
adina
#1 -

Comentariu nou

In ultima emisiune Biziday, Moise Guran preconiza ca in fiecare an numarul maidanezilor ar creste cu cel putin 20.000 in conditiile in care din cei 65.000 de maidanezi exista 10.000 de femele nesterilizate care dau nastere la cel putin 2 pui ...

asa ca nu vom scapa nicioadata de maidanezi mai ales ca hingherii prind maxim 600 de caini pe luna.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera