Bugetul Primariei Capitalei pentru 2013 nu a fost votat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bugetul Primariei Capitalei pe 2013 nu a fost votat in sedinta de vineri, 26 aprilie, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, din lipsa de...cvorum.

In sala au fost prezenti doar 10 consilieri, numarul lor real fiind de 55, potrivit informatiilor care ne-au fost furnizate de Biroul de Presa al PMB.

Consilierii municipali sunt alesi o data la patru ani. La alegerile locale (PDF) din iunie 2012 Uniunea Social Liberala a obtinut 37 de mandate, Partidul Democrat Liberal a obtinut 11 mandate si Partidul Poporului a obtinut 7 mandate, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Se pare ca desi era vorba de o sedinta cu un vot important, consilierii nu au fost in sala de sedinte.

Exista informatii in presa centrala ca votul ar fi fost sabotat de Robert Negoita, primarul Sectorului 3, si de Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5.

Sorin Oprescu ar fi asteptat in sala de sedinte timp de mai bine de 60 de minute.

Lasand la o parte neintelegerile dintre primarul Capitalei si cei de sector, Bugetul pe 2013 trebuia votat si aprobat de mai multe zile.

Cei de la ActiveWatch au atras deja atentia ca proiectul bugetului pe 2013 este cu probleme, pentru ca nu a fost supus dezbaterii publice si votat dupa cum cere legea.

Potrivit legii termenul limita pentru bugetul 2013 al PMB de publicare pe site a fost 8 martie, urmand sa fie dezbatut pana pe 23 martie. In maxim 5 zile de la expirarea acestui termen, respectiv 28 martie, bugetul local ar fi trebuit sa fie dezbatut si votat in cadrul Consiliului General. Lucru care nu s-a intamplat.

Metropotam a facut o analiza si v-a explicat care va fi bugetul Primariei Capitalei pentru 2013.

Veniturile bugetului general sunt in suma de 4.494.086 mii de lei. (circa 1 miliard de euro)

Principalele surse de bani provin de la impozitele si taxele platite de catre noi toti cei care traim in Bucuresti, respectiv 79% din veniturile bugetului propus.

Tot pe ordinea de zi a sedintei Consilierilor Generali ai Municipiului Bucuresti era si proiectul legat de constructia unei linii de transport suspendat, ceea ce ar fi putut insemna ca bucurestenii ar putea ajunge la munca si cu telegondola.

Primarul General, Sorin Oprescu, a anuntat ca a convocat o noua sedinta de consiliu, pentru ziua de sambata 27 aprilie, ora 10.00.

Mai avem de asteptat pana cand alesii locali isi vor face treaba asa cum le cere si fisa postului, nu doar interesele.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera