Bucurestiul posibil aduce Schimbarea la fata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti, va avea loc un concurs foarte interesant organizat de DuPont si igloomedia. Concursul le propune arhitectilor sa schimbe (fictiv) fatada Casei Poporului.

Ideea a pornit de la organizatorii Anualei  (initiatorii proiectului Bucurestiul Posibil) , care au vorbit cu cei de la DuPont (organizatorii workshopul-ului Changing the face) si astfel a luat nastere o situatie in care toata lumea castiga,

anuala de arhitectura Sursa

Bucurestiul Posibil este o incercare de a aduce laolalta o comunitate de bucuresteni, din arii disciplinare diverse, care au avut si au de impartasit initiative, proiecte si idei de interventii pentru spatiile urbane ale Bucurestiului.

Workshopul Changing the face, a avut ca tema proiectarea unei fatade fictive a Coloseumului si a fost organizat de DuPont in 2008 in Italia. La workshop au participat 6 dintre cele mai cunoscute birouri de arhitectura din Europa, iar ideea era de a aduna o duzina de arhitecti cunoscuti intr-un mediu informal in care nu li se cere altceva decat sa creeze liber - fara calcule de fezabilitate, fara planuri de cadastru si chiar fara schite serioase.

Ulterior workshopul s-a transformat intr-o expozitie Changing the Face - The Colosseum - pe care DuPont a itinerat-o mai intai la targul BAU de la Munchen.

In perioada 14-28 mai, la Sala Dalles, bucurestenii vor putea viziona aceasta expozitie sub numele de Architectural Studies for Skin and Shelter.

anuala de arhitectura

Initiativa Schimbarea la Fata a Casei Poporului, la care suntem si noi parteneri, e una pe termen lung. Deadline-ul pentru inscrierea de proiecte este 1 august, iar castigatorii vor fi anuntati pe 13 august. Vor fi 3 castigatori (nu premiile 1, 2 si 3, ci 3 premii pentru 3 proiecte interesante), care vor fi rasplatiti de catre DuPont pentru efortul lor imaginativ cu o excursie la The Living Tomorrow din Bruxelles.

casa poporului Sursa

Astfel, proiectul isi propune a fi unul extrem de original si fun, dupa cum spun si cei implicati in proiectul Bucurestiul posibil

„Suntem nespus de curiosi sa vedem cum raspund arhitectii bucuresteni acestei provocari. Noi le punem la dispozitie un minim conceptual - ne dorim o schimbare care vizeaza reintegrarea Casei Poporului in Spatiul Public bucurestean - si le mai punem la dispozitie o gama de materiale ultra-contemporane (materialele de fatada DuPont), care sa schimbe infatisarea acestei cladiri uitate de istorie”.

Sursa : aici si aici
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera