Bucurestiul cel mic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Orasul este mic, mic. Locuri mici, oameni mici, uneori parca si ambitiile sunt mici, chiar daca la suprafata par niste grandomanii. In toata disputa mare-mic, castiga de cele mai multe ori micul, prins mereu in aglomeratie. Avem o groaza de locuri si obiecte micute de care ne folosim pe parcursul unei saptamani, dar pe care poate le trecem cu vederea.

Parcul Gradina Icoanei este unul dintre cele mai mai mici parcuri din Bucuresti, desi de-a lungul timpului a mai pierdut din cantitatea de verdeata in favoarea aleilor pietruite, a leaganelor si a fantanilor. Amatorii de dat in leagan ce depasesc 1,50 metri sunt rapid uschiti de catre un gardian la datorie. Noroc ca nu stau prea des pe acolo.

In Ceainaria din Cotroceni clientii stau pe scaunele care au 30 de cm inaltime si beau ceai din cescute micute ce se potrivesc perfect in causul palmei. Macar cei care stau pe pernute par sa stea mai confortabil. Iar La Metoc este o alta ceainarie mica, unde sunt doar 5-6 mese in gradina, puse sub umbra unor copacei, dar fara sa atenteze la integritatea vegetatiei.

Magazinele Swatch sunt printre cele mai mici din oras, doar o ghereta rotunda plasata pe un palier al unui shopping center si singurul lor magazin este ingust si lung. Catwork este un alt exemplu de magazin micut, in care abia de incap doi oameni in acelasi timp, iar Fado este mai mult o vitrina spatioasa

FruFru are un mini loc de servire pentru cei care nu vor sa isi ia mancarea la pachet, o masa, un bar cu trei scaune si o bancuta. French Bakery are doar cateva masute puse la dispozitia clientilor care vor sa ia o gustarica sau o prajiturica, desi la preturi nu sunt deloc mici.

Cool Cat este un bar in care nu incap nici scaunele si se sta pe podea, pe bean bags. Mesele mai mult incurca de multe ori, dar trebuie puse undeva si paharele de bautura. iar Fanii Depeche Mode se intalnesc intalneau intr-o camaruta numita Dookie, care face parte din Casa de Cultura Nicolae Balcescu, si are avea pereti portocalii cu un barulet mic dar voinic.

Toaleta pentru domnisoare de la Amoretto este construita in asa fel incat abia de poti inchide usa stand in picioare si trebuie sa faci ceva echilibristica sa o scoti la capat. Aceeasi problema on intalnim in Expirat si B52, unde devii captiv intr-o cutiuta minuscula.

Sunt unele locuri unde practic stai la aceeasi masa cu vecinii, chiar daca nu vrei. In Cvsto Cafe si in restaurantul French Bakery, locul intre scaune nu depaseste 20-30 de centrimetri.

Magia ecranului alb de proiectie se cam pierde in salile mici ale cinematografelor Europa, Corso, Union sau in salile de la CityPlex, care desi sunt mai lungi, sunt extrem de inguste. Daca mergi in grup mare la film nu poti sa nu te simti ca acasa, iar prietenii au venit in vizita sa iti inspecteze noul televizor cu ecran plat.

Nici galeriile de arta nu se lasa mai prejos si apar pe lista locurilor mici. Atelier 35, Galateea sau Atelier Hag sunt doar camarute de cativa metri in care incap doar expozitiile mici, iar la vernisaje lumea sta mai mult afara pe trotuar la discutii, doar in trecere prin galerie.

Toate aceste locuri mici ne incanta de fiecare data cand nu sunt ocupate, dar, fiind asa micute, sansele de a gasi un coltisor liber sunt de multe ori mici, foarte mici. Nu sunt toate, nu sunt cele mai mici sau cele mai cunoscute, dar sunt mici.2 comentarii

Bucurestiul cel mic
ladyblue
#1 -

de noutate

up to date: dookie s-a inchis de mai bine de un an

Bucurestiul cel mic
xplore
#2 -

:)

de ce s-a inchis dookie ?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera