Fotografii surprinzatoare din Bucuresti - Cu graffiti, gradini secrete si parcelarea Fochistilor (ep. 3)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pornim seria de episoade Bucuresti urban, prin care ne dorim sa construim un jurnal ilustrat al orasului nostru cu bune si cu rele, cu momente amuzante, graffitiuri, case de poveste, sau diverse situatii pe care le observam.

Este vorba despre Bucurestiul nostru de azi, in care traim, iubim, suferim, care ne umple de nervi, de entuziasm sau de dorinta de a imortaliza toate aceste momente prin intermediul cuvintelor si al fotografiei.

Asa ca va rugam/provocam sa ne trimiteti poze cu varianta voastra de oras, asa cum o traiti acum, la adresa metropotam@metropotam.ro.

In caz ca le-ati ratat, iata episoadele precendente -  episodul 1 si episodul 2.

Pentru episodul 3, v-am pregatit o serie de graffitiuri din centru si din cartiere marginase, o ipostaza neobisnuita pentru Casa Poporului, afise de prin oras si incheiem cu un colaj primit de la Irina Spirea, in parcelarea Fochistilor.

Pisica nu e neagra, iar numarul 13 nu e acolo unde trebuie, fapt demonstrat de sageata neagra. Sau? Ceasul rau, sageata neagra.

Facem o oprire in Militari, pe stradutele din spatele Bulevardului Iuliu Maniu.

Cum o sa-ti recunosc scara?

E simplu, scrie Speed la intrare.

Si imediat cum iesi din scara de mai sus, mergi cativa zeci de metri si gasesti aceasta gradina, pe partea dreapta, parca rupta dintr-o poveste.

Ne intoarcem in centru. Uneori, un copac din parcul Izvor poate domina Casa Poporului, care zici ca o ia la vale.

Intrebarea tuturor este Taica Lazar 2 sau Taica Lazar 11? Adevarul e ca, la un leu bucata, nici nu mai conteaza.

Chiar cum mergi pe Batistei, inainte sa ajungi in fata Arcubului, te intampina un fluturas care trage dupa el un bolovan. Autorul o fi vazut filmul Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring al lui Kim Ki Duk?

Sa nu uitam de afisele menite sa ne atentioneze cu privire la "talhariile din cartiere". De curiozitate, am intrat pe site-ul politiei unde am gasit sectiunea "prevenire talharie la domiciliu", dupa cum urmeaza:

"Dacă vei avea curiozitatea să cauţi semnificaţia unei uşi deschise în vis, vei putea citi în ghidul pentru interpretarea viselor ceva de genul: „O uşă deschisă este semn că iţi vei împlini visele”. Aşa să fie oare? Poate doar în vise! În realitate, însă, o uşă deschisă, neasigurată poate fi o invitaţie pentru hoţi. Cu siguranţă, alături de metoda furtului prin metoda „împrietenirii”, şi acest mod de a pătrunde în locuinţe a făcut ca anul acesta furturile să cunoască un trend ascendent."

Uneori, e important sa...taci.

Cum urci pe dealul Academiei, dupa ce treci de statia de autobuz, vei avea supriza sa vezi crengi agatate de cabluri. In caz de furtuna...

Incheiem cu un colaj primit de la Irina Spirea: Pozele sunt facute in parcelarea Fochistilor intre bd Pieptanari si Institutul de Pneumologie.


Click aici pentru imaginea mare.

Nu uitati sa ne trimiteti poze cu Bucurestiul vostru la adresa metropotam@metropotam.ro.

1 comentariu vrei sa comentezi?

Bucuresti urban - ep 3 Cu graffiti, gradini secrete si parcelarea Fochistilor
John
#1 -

Comentariu nou

Gradina aceea e super tare, dar foarte urate descrierile la poze. Incredibil de necreative, insipide si juvenile. SHAME!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera