Fotografii surprinzatoare din Bucuresti - Cu Nichita Stanescu, pisici si suprarealism(ep. 1)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pornim seria de episoade Bucuresti urban, prin care ne dorim sa construim un jurnal ilustrat al orasului nostru cu bune si cu rele, cu momente amuzante, graffitiuri, case de poveste, sau diverse situatii pe care le observam.

Este vorba despre Bucurestiul nostru de azi, in care traim, iubim, suferim, care ne umple de nervi, de entuziasm sau de dorinta de a imortaliza toate aceste momente prin intermediul cuvintelor si al fotografiei.

Asa ca va rugam/provocam sa ne trimiteti poze cu varianta voastra de oras, asa cum o traiti acum, la adresa metropotam@metropotam.ro.

Incepem, asadar, cu prima poza din aceasta serie. In spatele stradutelor dintre Facultatea de Medicina si Gradina Botanica, stau ascunse multe case cu o arhitectura interesata. De aceasta data, am fost atrasi de "natura vie": cei doi catei care pazeau casa. Scena ne-a dus cu gandul la casele vechi, care aveau la intrare sculpturi din piatra cu lei.

De mentionat ar mai fi ca in antichitate, principala cale de acces in cetatea greceasca Micene, se numea "Poarta Leilor" (90 de cm inaltime) si avea sculptati doi lei in lateral.

Iata varianta noastra de Bucuresti, 2013:

Cum bine zicea cineva (Astrid), atunci cand a vazut poza de mai jos, pe care o intitulasem "Pui":

"Supa de pui: pui morcovi, pui telina, pui ceapa, daca ai pui pui pui, daca n-ai pui nu pui pui."

Pe strada Logofat Luca Stroici, am gasit cea mai frumoasa casa verde, dintre toate casele verzi ochite, de-a lungul timpului, prin Bucuresti. Am aflat, apoi, ca exista persoane care au locuit aici cu chirie. Cum o fi sa te trezesti dimineata si sa iti bei ceaiul intr-o zona asa linistita?

Cum am trecut de strada Sperantei, ne-am mai invartit putin si am ajuns pe Licurg, la numarul 5. A fost chiar amuzanta scena cu pisicile, asa ca am intitulat poza "Doua pisici cautau camere de inchiriat pe termen scurt.", caci, in caz ca nu v-ati prins, este genul de loc unde vii, platesti camera, faci ce ai de facut si pleci.

Da, si golanii plang, mai ales in Centrul Vechi, unde a fost facuta poza.

Nu-i suficient ca e canicula mare, ne confruntam cu criza economica, din ce in ce mai multi oameni se sinucid - unde mai pui ca si Strada Inocentei se duce in jos.

Pe strada care urca spre Podul Basarab, un batranel isi impingea de zor Dacia. Cum se urca in masina, cum murea motorul si tot asa. Nu s-a oprit nici macar o masina sa il ajute. Aflati pe contrasens si claxonati de zor pentru ca incetinisem, am pus masina pe avarii si, cand sa ne indreptam inspre el, a reusit sa isi vada de drum.

Intre Ibis si Marriott e o gradina secreta cu o lumina care te face sa te intinzi pe iarba sa citesti o carte. Din pacate, spatiul este privat si incuiat, asa ca nu putem decat sa visam si sa facem o poza, din spatele gardului.

Nichita se uita boem, inspre noi, intr-un mashup contemporan care ne spune "Prietenii stiu de ce". Decorul este unul clasic: "La Scriitori" sau "La Muzeu" sau "Carciuma Literaturii".

Chiar pe straduta din dreapta Gradinii Botanice, am gasit casuta din poveste, cel putin, noi asa ne imaginam ca ar trebui sa arate o casuta din basmele pe care ni le citeau bunicii nostri. Bine, ar trebui sa ii spunem "casoaie".

Si, cum nu ne puteam abtine, ne-am apropiat si am facut o poza si cu papusile aliniate, frumos, la geam.

Nu uitati sa ne trimiteti poze cu Bucurestiul vostru la adresa metropotam@metropotam.ro.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera