Bucuresti, sa ne cresti mare!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul asta nu mai e ce a fost. Cladirile cu geamuri fumurii au aparut dupa revolutie ca buretii dupa ploaie, iar pubertatea capitalei continua, avand in vedere ca investitorii privesc cu jind la centrul Bucurestiului. Nu pretindem ca am stii mare lucru despre piata imobiliara, dar totusi suntem constienti ca exista niste oameni, pe undeva care au mai multi bani decat am putea noi sa strangem in doua jurassice si un cretacic si ca acesti oameni doresc sa investeasca in proiecte imobiliare... in Bucuresti.

Acum ca ne-am revenit dupa socul aflarii acestei vesti minunate, iata cateva exemple de proiecte ambitioase.

V-ati intrebat vreodata cine detine cladirea de birouri de la aviatorilor, aka Charles de Gaulle Plaza? Aflati ca este vorba despre baietii de la GLL Real Estate, care nu-i de ajuns ca au pus la care cea mai mare afacere imobiliara din istoria Romaniei (*cumpararea cladirii cu pricina), dar se pregatesc sa mai construiasca una pe langa ea, si mai investesc 50 de milioane in proiectul Metropolis. Elaborat de compania austriaca Soravia, Metropolis se vrea un ansamblu rezidential modern. Acoperind o suprafata de 7000 metri patrati, complexul Metropolis va cuprinde o pensiune, o zona comerciala si o zona de birouri.

Zilele fabricii Semanatoarea sunt numarate, dar nu plangeti prea mult, ca in locul actionarul majoritar MYO-O va construi Sema Parc. Complexul ce va acoperi o suprafata de 659 000 metri patrati va fi divizat intr-o zona rezidentiala, o zona comerciala si o zona cu birouri. Peste 20 de companii vor investi 700 de milioane de euro in Sema Parc.

Edenia. Suna bine numele acesta? Nu v-ar placea sa locuiti intr-un loc numit Edenia? Nu este vreo insulita in Mediterana, ci un complex de sapte blocuri cu cate 11 etaje ce se va construi in cartierul Titan. Developerii acestui proiect imobiliar sunt companiile Adama si Future Group, iar unul dintre cei mai importanti investitori este Bancpost. Edenia este promovat ca locul perfect unde sa-ti cresti copiii, blocurile fiind inconjurate de mult spatiu verde... putem banui ca se refera la IOR. :)

Esplanada ramane insa cel mai ambitios proiect (am putea spune chiar de domeniul SF-ului). "Esplanada" este numele viitorului minioras din centrul Bucurestiului, care va avea mall-uri, centre de afaceri, birouri, sali de conferinte, hoteluri, terase etajate si parcuri suspendate si va fi amplasat la intersectia bulevardelor Unirii, Nerva Traian, Octavian Goga si Mircea Voda. 75 000 de metri patrati pentru birouri, 45 000 pentru locuinte, 30 000 pentru cultura si o cifra fenomenala de 111 000 metri patrati pentru parcare. Proiectul in valoare de 800 de milioane de euro va fi finantat de Trigranit Holding Limited si de Statul roman.

Daaaaaa, statul. Sa traim sa o vedem si pe asta. Si sa traim sa vedem Bucurestiul cum ne creste mare si frumos dar mai ales... locuri de parcare sa avem! ;)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera