Bucuresti, pus la muraturi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metropo-mamele din toata lumea, uniti-va. A venit toamna, iar metropotamii au nevoie de sandvisurile lor cu castraveciori murati, asa ca hai sa ne facem de treaba si sa punem muraturi.

...

Cum adica nu vreti? Aoleu, carierele mai au putin si ne ucid muraturile. Din iubire pentru patrie, traditie si salata de boeuf, metropotam s-a hotarat sa porneasca in cautarea unui raspuns la intrebarea: "Se mai pun muraturi in Bucuresti?"

Primul nostru respondent este o casnica in varsta de 40 de ani pe nume Ionela. Fata care a crescut cu muzica Phoenix si are acum doi copii ne marturiseste sec: "Eu habar nu am cum sa pun muraturi. Sotul meu se ocupa de toata afacerea." Interesant. Pe de alta parte, Ionela afirma cu tarie ca nu ar cumpara muraturi de la hipermarket sau din alta parte, in aceasta perioada. In timpul verii, dupa spusele ei, "mai merge pentru ca nu ai de ales".

Violeta, 35 de ani, bona, ne spune ca meseria nu o lasa sa se ocupe de muraturi. Asta nu inseamna insa ca apeleaza la comert, ci la soacra. Intr-o situatie asemanatoare se afla si Mariana, invatatoare de 24 de ani. Mama ei este cea care o aprovizioneaza cu muraturi in aceasta perioada.

Barbatii vin sa ne confirme ipoteza ca sotii se descurca la fel de bine ca sotiile cand e vorba de acrituri :). Dan este un muncitor la metrou in varsta de 43 de ani. El ne povesteste: "Am rude la tara si ma duc acolo sa iau legume in fiecare an. Pun muraturi cum sa nu. Scap si ieftin si e si mai sanatos."

Pana acum este limpede ca muraturile sunt una cosa di familia. Capisci? :) Pana si cei nepastuiti de soarta, fac eforturi pentru a-si obtine savoarea din mijlocul iernii. Nea Vasile, pensionar, 76 de ani, isi pune cate doua borcane de muraturi sub masa in fiecare an, de 20 de ani, de cand a ramas vaduv. Tanti Jeni, pensionara, 83 de ani, se bazeaza pe nepoti. "Mi-as pune singura, cum faceam pe vremuri, dar nu mai pot..."

Dupa atatea declaratii de iubire puse la murat... trebuia sa avem si un sparge gasca. Alex, student, 25 de ani. "Nu-mi plac muraturile". Si cam atat de la dansul... trecem la Adina, profesoara, 28 de ani care lucreaza in strainatate, in Anglia. "De fiecare data cand ma intorc acasa, ma asigur sa plec cu muraturi facute de mama. Odata si odata o sa invat reteta si sa nu o mai bat la cap. Dar muraturile cum se fac aici, nu le mai gasesti in alta parte."

Prin urmare, bucurestenilor le plac muraturile proaspete, home made. Barbatii sunt mult mai implicati in proces decat ar crede lumea la prima vedere. Prin urmare, femeile se pot bucura de cariere in continuare. Bineinteles, nu aveau nevoie de permisiunea noastra in aceasta privinta. :) Intr-un ultim rand... mai avem doar doua - trei luni pana putem sa ne bucuram de muraturile noastre. Pana atunci, hipermarketurile sunt deschise de luni pana duminica.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera