Bucurestenii nu s-au speriat de ploaie, peste 10.000 de oameni au iesit in strada

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Au trecut 30 de zile de proteste in care Bucurestiul a avut parte de 4 marsuri de protest imense, frumoase, civilizate, pe care nu le vom uita prea curand. Ieri, 29 septembrie, chiar daca a plouat fara intrerupere si au fost 12 grade, bucurestenii au iesit in numar foarte mare in strada, cu umbrele, pelerine, bocanci si cu destula determinare pentru a parcurge cei peste 8 km, din Titan pana in Piata Universitatii.

Traseul: Metrou Parc Titan – Bd Nicolae Grigorescu (18:30) – Bd. Camil Ressu – Dristor (19:15) – Bd. Mihai Bravu – Str. Dristorului (19:30) – Str. Delea Noua – Calea Calarasi (20:00) – Bd. Corneliu Coposu – Bd. Ion C. Bratianu (20:45) – Piata Universitatii [total: 8.1 km]

Fie ploaie, fie vant, nu ne pierdem din avant!

sursa foto: Cristian Vasile

Asa cum se poate vede si din poza lui Cristian Vasile, din Titan au plecat cateva mii de oameni, nu cateva sute asa cum au scris cateva publicatii. Pe parcurs, marsul a crescut mult, spre Piata Universitatii numarul protestatarilor ajungand aproape de 10.000. Nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, va puteti da seama singuri din pozele si clipurile aparute pe net.

De asemenea, multe alte publicatii au fost incapabile sa numere protestatarii, probabil le-a intrat apa in ochi. Cifrele vehiculate: 2000, 5000 (cea mai generoasa estimare), 3000, cateva sute :)

Jenant!


sursa foto: Cristian Vasile

Avem toata admiratie pentru cei 10.000 de oameni (ne permitem si noi o estimare, avand in vedere ca toate celelalte au fost facute dupa ureche) care au parcurs prin ploaie si balti cei 8 km. Nu a fost usor! 

Tot in acest week-end, presedintele Romaniei a dat un interviu in care, printre altele, spunea ca cianura nu e chiar atat de rea si ca lumina soarelui o transforma in ceva inofensiv.

"Trebuie sa va spun, pentru a mai demonta din minciuni, ca, dincolo de nivelul de concentratie a cianurilor in lacul de colectare care este proiectat la Rosia Montana, cianura este distrusa de razele soarelui, de razele ultraviolete. In cea mai mare parte, ultravioletele lucreaza la distrugerea cianurii." - sursa

Ei bine, probabil ca cei de la Independent se isterizeaza degeaba cand scriu: "Europe's worst environmental disaster since the Chernobyl catastrophe in 1986 was in 2000, in northern Romanian city Baia Mare - a mining project that also used cyanide. The cyanide usage at the Baia Mare mine was 130 times less than the planned amount at Rosia Montana."


sursa foto: Cristian Vasile

Acum putem striga "Raciti. Salvam. Rosia Montana!", dar mai bine inghitim aspirina, decat cianura!


sursa foto: Cristian Vasile

Si in Cluj a avut loc un protest foarte mare: peste 10.000 de oameni au iesit din casa si l-au si umplut de rosii pe Ministrul Culturii.


foto: Laura Muresan

Va mai amintiti cand spuneam ca Tudor Chirila sprijina protestele impotriva exploatarii de la Rosia Montana? Ei bine, iata si cum a facut-o la Cluj: "Tudor Chirila nu doar ca a participat la protest (după cum anuntase), dar a si dedicat o piesa special pentru Rosia Montana la concertul Vama, din Piata Unirii (Cluj), care s-a desfasurat ulterior. Si a i-a invatat si pe liceenii prezenti refrenul 'Uniti, salvam, Rosia Montana!'"

Minunat!

PS: Foarte important, uitati-va si la clipul 2, cu protestele din Campeni, de pe 25 septembrie: "In Apuseni mii de întreprinzători vor fi afectați de proiectul minier - industria alimentară, a lemnului, turismul deja existent și locurile de muncă implicate de aceste ramuri ale economiei locale."

Coloana la Baba Novac ziua 29 ploaie si 15 grade


S-a arătat asta la televizor? Câmpeni - 25 septembrie 2013

4 comentarii

Bucurestenii nu s-au speriat de ploaie, peste 10.000 de oameni au iesit in strada
Calin
#1 -

sa nu exageram

nu au fost asa de multi, majoritatea agentiilor de presa raportau cam 2000 de oameni

Bucurestenii nu s-au speriat de ploaie, peste 10.000 de oameni au iesit in strada
Gruia
#2 -

@Calin

Calin, se poate vedea foarte usor, din pozele de mai sus, ca numarul protestatarilor a fost mult peste 2000. Deci, sa nu exageram. In plus, eu personal am fost la protestele de ieri seara si am vazut cu ochii mei cat de multi eram. Peste 2000, peste 3000, peste 5000.

Bucurestenii nu s-au speriat de ploaie, peste 10.000 de oameni au iesit in strada
Criss
#3 -

Comentariu nou

SI eu am fost ieri prezenta acolo, chiar nu au fost atat de multi din pacate dar oricum a fost bine si asa. Ma bucur sa vad ca inca mai iese lumea.

Bucurestenii nu s-au speriat de ploaie, peste 10.000 de oameni au iesit in strada
Cavalary
#4 -

Comentariu nou
Parca Digi24 a dat 6000, asta fiind cea mai optimista din partea presei mainstream. Dar si eu zic vreo 5000, sigur n-au fost 10, sa nu exageram. Adica, ok, nu stiu pe traseu, dar in PU n-au fost mai mult de atat si nu cred ca s-au imprastiat jumate inainte sa ajunga. Si pe pagina evenimentului e o discutie legata de numere si e o singura estimare evident exagerata de 15000, in rest intre 4000 si 6000, si chiar si de pe acel cont sa-i zicem "oficial" s-a postat un "Cam atâția" dupa un comentariu care zicea in jur de 4000. Oricum, cu asa o vreme chiar a fost ok, mi-era c-o sa fim cateva sute de zgribuliti pe acolo...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera