Ce feluri de mancare ar trebui incercate din bucataria franceza

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Pentru ca suntem niste gurmanzi desavarsiti, ne-am documentat despre felurite specialitati culinare, din diverse colturi ale lumii. Pentru astazi am ales bucataria franceza, care este una dintre cele mai cunoscute din lume, cea mai caracteristica fiind cea pariziana.

 
Franta are o multime de retete bine definite din aria culinara, insa multe dintre ele s-au modificat si remodificat, adaptandu-se la diferite regiuni ale tarii si sunt servite sub diverse forme, in functie de categoria de restaurante care le servesc si pretentiile acestora.
 
Bucataria franceza este reprezentata de diferite tehnici de preparare a mancarurilor, in general asociate cu diverse zone ale tarii. Printre cele mai cunoscute: crème fraiche-ul - tip de smantana specifica, se foloseste in nord-vest, grasimea de rata, foie gras - pateu de gasca se foloseste in sud-vest, uleiul de masline, condimentele si rosiile in sud-est, iar in nord-est: slanina, carnatii, berea (influente germane).
 
Pentru ce este renumita bucataria franceza?
 
Francezii au o afinitate catre mancarea bogata si rafinata, tocmai de aceea se spune despre bucataria lor ca este plina de delicatesuri. Printre acestea se numara produsele de patiserie, in special baghetele, combinatiile de legume in diverse retete precum: Ratatouille - tocanita de legume (rosii, dovlecei, ceapa, vinete si ardei), preparate din carne: carnati din maruntaie, foie gras, melcii, branzeturile (cu coaja, cu mucegai albastru natura, din lapte de capra, cu mucegai alb, presate la cald sau la rece), sosurile - cel mai cunoscut: Bechamel (lapte si branza), vinurile.
 
Daca vreti sa experimentati bucataria franceza, nu trebuie sa ratati faimoasa supa de ceapa, salata Nicoise si celebrele deserturi franceze precum mousse-urile (spume), clatitele - crepes si bineinteles deliciosul Cordon Bleu.
 
Ingrediente faimoase ale oraselor din Franta:
 
- mustarul de Dijon
- capsuni - Pesac
- untul din Isigny
- mazarea din Saint Germaine
 
Alte retete ale bucatariei franceze: 
 
- Sufleu de cartofi: o combinatie de pireu de cartofi cu sos de branza si condimente
- Tian Provencal: rondele de vinete si dovlecei asezate in straturi, combinate cu legume: ardei, rosii, ceapa
- Creme Caramel: poate lua forma de tort sau prajituri imbracate in caramel
- Boeuf Bourguignon: carne de vita preparata in vin rosu si garnisita cu legume 
- Tarte Tatin: placinta cu mere rasturnata, in care merele sunt caramelizate in unt si zahar
- Fondue de ciocolata: crema de ciocolata care se poate combina cu diverse ingrediente precum frisca si / sau fructe
- Quiche Lorraine: preparat pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o crusta de aluat 
- Pui Dijon: pui cu mustar de Dijon
 
Voua va place bucataria franceza? Ce retete ne recomandati?
 
Daca v-am facut pofta cu preparatele despre care v-am vorbit, de aici puteti alege un restaurant cu specific frantuzesc din Bucuresti pe care Metropotam l-a incercat.



1 comentariu vrei sa comentezi?

Bucataria franceza
www.lafourchette.ro
#1 -

Reteta : Comté şi turtă dulce.

Si noua ne place !!!

Iata o reteta cu Branza Comte : Comté şi turtă dulce.

Ingrediente : 16 felii subțiri de turtă dulce, 300 g de Comté feliată în 16 felii subțiri de aceeasi mărime ca feliile de turtă dulce, 50 g de amestec de salată mesclun de mâche şi voinicică, 1 lingură de ulei de măsline..

1/ Aşezați amestecul de salată mesclun de mâche şi voinicică şi stropiți cu ulei.

2/ Rumeniți feliile de turtă dulce într-o tigaie cu un pic de unt.

3/ Aşezați o felie de turtă dulce, apoi o felie de Comté, apoi, din nou, o felie de turtă dulce, şi terminați cu o felie de Comté.

Bon appétit !

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera