Brand de tara: incapatanarea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Om fi lenesi si ne place sa ne dam cu parerea dar ce ne mai place sa o tinem pana-n panzele albe in discutii. Ca noi sau ca nimeni, adevarul absolut il detinem si nu ne este rusine sa o demonstram cu argumente sau nu, chit ca nu avem dreptate, chit ca suntem pe langa subiect. De unde si o alta pasiune de-a nostra, cearta.

Mai ales cearta din nimicuri. Pentru ca asa vrem, sa fie cum am zis noi, nu altii. Ca noi stim mai bine. Decat altii. Care nu stiu nimic. Si ideile noastre sunt mai bune. Punct.

Si de la capat. Ori la bal, ori la spital o tinem una si buna, indiferent cat de mult incearca altii sa ne destupe mintile. Si dam cu ciocanul pana spargem peretele, rotim masina incercand sa o inghesuim intre altele doua parcate, ca stim noi ca incape, trecem pe galben pentru ca avem timp pana se face rosu. Incapatanarea ne face sa actionam stupid si inconstient de multe ori. Ajungem la cearta si suparari teribile, nu mai vorbim unii cu altii pana cand celalalt nu este dispus sa cedeze si sa recunoasca in fata Universului ca noi am avut dreptate.

Odata dovedit ca nu am avut dreptate, suntem prea incapatanati sa recunoastem greseala. Niciodata, poate doar cu juma de gura si un contra-argument in maneca, menit sa demonstreze cumva ca totusi era ca noi, desi nu e. Dar este total posibil, probabil sa fie ca noi. Nu, nu am pus linkul gresit, e o eroare de browser. Ia zi, ce versiune ai? Ca sigur nu e aia buna.

Nu, nu am primit nici un mail. Nu, nu am primit nici o modificare. Nu, nu mi-ai zis nimic. Oricum e prea tarziu si e mai bine ca mine. Nu sunt cinci, sunt sase. Nu e galben, e verde. Nu e marti, e miercuri. Si discutiile continua pentru eternitate.

Magarul printre oiMagar
Nu e un magar printre oi, ci oi pe langa magar. Da?

Ca niste catari ce refuza sa se mai miste, asa si noi o tinem una si buna. Ni s-a pus capsa, asta e. In alegeri, la cumparaturi, la film, la coada, in avion. Domne, daca am platit bilet si mi s-a dat un loc, am tot dreptul sa-mi las catrafusele la locul indicat asa ca ala de si le-a lasat aici sa si le mute, ca aici e locul meu. Si nu-mi pasa daca blochez culoarul sau daca e liber mai in fata sau daca intarziem pentru ca nu ma linistesc. E vorba de principii aici.

Normal, in incapatanarea noastra invocam toate principiile, toate legile si toate drepturile care ne vin in minte. Din incapatanare ignoram evidentul, injuram aiurea-n tramvai si comentam. Uite de-aia!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera