Brand de tara: capra vecinului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Capra vecinului ne bantuie visele, face cafeaua sa para mai buna, ne alimenteaza discutiile. Capra vecinului este mereu mai verde, pardon, mai interesanta. Da mai mult lapte, are coarnele mai mari, are mai multi bani, de unde ii are, are mai multi prieteni, de ce, pleaca in prea multe vacante in strainatate, cum face, il place seful mai mult, nu se poate... Ce ne invartim atata, capra vecinului ruleaza!

Sa ne intelegem, capra vecinului este o metafora pentru subiectul curiozitatii noastre morbide, pentru chinurile si actiunile mai mult sau mai putin subtile pe care le inteprindem pentru a ne satisface acea curiozitate stupida si inexplicabila. De aia avem vecine ce se uita pe vizor de cum aud un zgomot pe scara, pentru ca vor sa afle cum sta treaba cu capra.

Ne roade sa aflam cat mai multe despre ea. Parca nu dormim noaptea bine daca nu suntem la zi cu ultimele noutati din existenta caprei. Avem cont pe facebook si twitter ca sa vedem cum sta treaba in vietile caprelor din vecini. Ce poze, ce statusuri, ce discutii, ce replici... pe care le analizam cu minutiozitate la intalnirea cu vecinii ale caror capre nu par la fel de interesante. Cum ziceam, capra altuia mereu are ceva in plus sau in minus, dupa caz. Oricum ceva demn de starnit o barfa.

De unde si curiozitatea cu pricina, pai de la simplul fapt ca noi vrem "sa moara si capra vecinului", ca sa nu mai fim invidiosi, ci mai degraba superiori. Sa avem mai multi bani, consorti mai frumosi, mai despteti si mai talentati, copii mai cu mot, masina mai stralucitoare in soare, ochelari mai de firma, usa mai solida.

Daca nu am avea capre, le-am inventa. In cautarea linistii noastre spirituale, mereu se va gasi o capra care sa ne strice karma si careia sa ii dorim un sfarsit pe cinste. Sa scapam de o grija.

Nu vrem multe, dar mai multe decat altii. Murim pe interior sa nu stim ce se intampla cu vietilor lor, apoi murim pe interior ca nu reusim mai mult. Traim intr-un cerc vicios in care ne place sa ne comparam cu altii, suntem mereu mai buni sau mai prosti decat capra vecinului.

Citeste si:

Brand de tara: creditul
Brand de tara: sefia
Brand de tara: paranormalul
Brand de tara: zgomotul
Brand de tara: nepotismul
Brand de tara: las' ca merge si asa2 comentarii

Brand de tara: capra vecinului
Vita
#1 -

Capra vecinului
Pai caprea vecinului are picioare mai frumoase si asa au aparut zoofilii. Mereu omul isi doreste ceea ce nu are. LA vecinul soarele bate mai direct si de asta capra pare mai frumoasa
Brand de tara: capra vecinului
ioan
#2 -

s-a legat cineva de capra ta ? :D

slab :( am citit altele mai bune.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera