Blurt, pogo jazz noir @ Control

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Probabil nu foarte multi au auzit de Blurt, insa pentru cei putini cunoscatori/consumatori de muzica underground, clubul Control a devenit pentru (inca) o noapte cel mai fierbinte punct de pe harta cluburilor bucurestene.

Blurt a fost fondat in 1980 de poetul Ted Milton (Ted Milton - voce&saxofon, Steve Eagles - chitara, Bob Leith - tobe) si este o legenda vie a ciudatenilor muzicale, intitulandu-si muzica pogo jazz noir

Iar concertul de aseara din clubul Control a fost ultima sansa de asista la un concert Blurt, deoarece acesta reprezinta ultimul turneu al formatiei (inceput in Anglia si plimbat prin Olanda, Franta, Germania, Croatia, Romania si Turcia). 

Blurt @ Control Blurt @ Control
Ce inseamna mai exact pogo jazz noir? Exact ce spun cele trei cuvinte luate impreuna: jazz care din cand in cand te mai impinge la un pogo, pe o atmosfera intunecata si stranie. Piesele au de obicei cateva acorduri de chitara care se repeta la nesfarsit, in jurul carora Ted Milton se joaca cu saxofonul si striga versuri hipnotizante in maniera unui vanzator de ziare, totul pus pe beat-urile ritmate iesite din tobele lui Bob Leith.

Este un amestec aproape hipnotic-narcotic care iti injecteaza o senzatie de straniu in tot corpul si in acelasi timp te face sa te misti dezarticulat. Asta pentru ca miscarile isi modifica logica. De fiecare data cand Milton sufla in saxofon, aveai impresia ca iti sufla direct in fluierele picioarelor si pe sira spinarii. Totul pare rupt de pe coloana sonora a romanelor lui William Burroughs; de fapt stilul Blurt aduce mult cu tehnicile dadaiste si cu cut-up-ul lui Burroughs.  
 
Blurt @ Control Blurt @ Control

In ciuda faptului ca Blurt sunt o trupa de nisa, prea putin cunoscuti la noi (celebra doar in anumite cercuri) publicul a fost numeros, sala de concerte din Control umplandu-se aproape pana la refuz, iar printre fanii din fata scenei s-au numarat si nume cunoscute: Vlad Nanca, Matei Branea sau Brazda lui Novac.  

Concertul a durat mai bine de o ora si patruzeci de minute si a fost o surpriza placuta si pentru cei neinitiati, care nu-i cunosteau pe Blurt, dar care venisera fiindca ii hipnotizasera acordurile ascultate pe net. Aplauzele au durat minute bune. Dupa ce-au cantat, membrii Blurt s-au amestecat prin public, au dat autografe si au raspuns la intrebari; intre altele, s-au declarat impresionati de cat de multi oameni tineri au vazut in public, spunand ca se asteptau la fani mai batrani, care sa le cunoasca muzica.   

Blurt @ Control Blurt @ Control

Siteul oficial Blurt
Pagina myspace Blurt
Mai multe poze pe 100eyes
1 comentariu

Blurt, pogo jazz noir @ Control
Dana
#1 -

numele cunoscut vlad nanca

trebuia calcat pe cap, cit de prost sa fii?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera