Biserica Ortodoxa vrea ca predarea religiei in scoli sa fie prevazuta in Constitutie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce au BOR a luat hotararea sa interzica ceremonia religioasa pentru nunta si botez in aer liber s-au gandit ca au propuneri si pentru modificarea Constitutiei. Recent Sinodul mitropolitan (Sinodul Mitropolitan coordoneaza activitatile comune ale eparhiilor, adica regiunile conduse de un episcop) Mitropolia Moldovei si a Bucovinei a decis sa militeze pentru intoducerea unor articole care sa faca referire la numele lui Dumnezeu. Si nu doar atat.

Preotii ortodocsi vor sa propuna ca in noua Constitutie, la care lucreaza Crin Antonescu si alti cativa colegi parlamentari, sa fie si articole care sa sublinieze rolul familiei in societate, necesitatea predarii religiei in scoala sau sa scoata in evidenta rolul pe care Biserica Ortodoxa Romana l-a avut si il are in istoria tarii.

Anul trecut s-a starnit o adevarata controversa legata de lucrurile pe care le invata elevii la orele de religie, asa ca propunerea de a fi introduse in Constitutie va starni un adevarat scandal.

Cat despre rolul pe care il are in istoria tarii si pe care vrea BOR sa il scoata in evidenta putem spune ca este o alta problema delicata. Metropotam a experimentat diverse unghiuri legate de brandul de tara si s-a ajuns si la fiorul religios. Sunteti de acord cu acest posibil brand? In ce masura se regaseste istoria Romaniei in actiunile Bisericii Ortodoxe Romane?

Sursa foto
4 comentarii

Biserica Ortodoxa vrea ca predarea religiei in scoli sa fie prevazuta in Constitutie
Cavalary
#1 -

Comentariu nou

Ca ne vor inapoia si mai rau cu ce planuri au cei care se ocupa de revizuirea asta e clar, dar asta sper c-ar fi prea de tot... Nu ca nu i-as vedea in stare.

Biserica Ortodoxa vrea ca predarea religiei in scoli sa fie prevazuta in Constitutie
Alexandra
#2 -

Nu ma deranjeaza

Ca esti sau nu ortodox, nu poti sa te prefaci ca BOR, cu bune si rele, nu a avut o prezenta semnificativa in Romania de atatea secole. As prefera sa isi eze atentia spre a isi folosi veniturile in folosul enoriasilor dar nu ma deranjeaza nici ca promoveaza familia traditionala in care sotii se iubesc si se respecta si isi iubesc si au grija de copii. Si asa cum eu ii explic copilului meu ca nu teoria evolutionista are hibele ei, citind manualele de istorie si biologie, asa poti sa ii explici si tu (daca asa vrei) ca religia e depasita. Pana la urma, in ambele situatii, copii se aleg cu niste cultura generala. Si ca sa nu uitam, religia tine pornirile rele ale omenilor simplii in frau :P, asa ca ortodoxismul ca religie oficiala nu e o idee rea. Nu e ca si cum te aresteaza ca nu vrei sa mergi la slujba. What's the big deal?

Biserica Ortodoxa vrea ca predarea religiei in scoli sa fie prevazuta in Constitutie
alis
#3 -

va e foame?

haha va e foame popilor? asta mai lipseste s ava faca si prefesori da ruligie

Biserica Ortodoxa vrea ca predarea religiei in scoli sa fie prevazuta in Constitutie
Andrei
#4 -

Da bine ma!

Nu cred ca mai exista in constitutie obligativitatea predarii unei materii (in afara de limba nationala poate ) si vor sa treaca religia ? O materie atat de nesemnificativa in dezvoltarea persoanei, care ii baga tot felul de povesti magice cu serpi vorbitori, oameni care invie sau transforma apa in vin cu puterea mintii sau merge pe apa ? Hai pa BOR, du-te si cauta mai bine un copil al strazii cui sa ii dai o farfurie de mancare daca tot pretinzi sa faci ceva bun!
Mi-e sila de astia (BOR) de la sefi pana la preoti!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera