Big wheels keep on turnin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Un sport extrem este un sport extrem. Te astepti la lucruri extreme. In weekend nu am primit decat vreme extrem de proasta sambata, dar duminica totul a fost in ordine pentru Concursul de Skateboarding IORiding organizat de Primaria sectorului 3 in Parcul IOR. Aici s-au intalnit mai multi rideri si fani ai sportului, care si-au gasit loc pe jos si prin tufisuri pentru a asista la niste desfasurari masive pe patru rotite.

public

public2

Atmosfera care plutea imi aducea mai mult aminte de serbare de scoala decat de un concurs de sporturi extrem. Copii si rude stateau atarnati de garduri si strigau cuvinte de incurajare catre apropiatii lor care performau pe platforme. Prezentatorul se implica cu trup si suflet in cazna participantilor, strigand in microfon: "Haide tata. Haide ca poti. Incearca un transfer. Incearca ceva... Avem premii de dat"

public3

comentator

In surdina se auzea muzica hip hop si ocazional un slagar punk, muzica foarte potrivita pentru eveniment, desi cativa dintre spectatori s-au plans ca ar fi prea incet. Ceea ce ne-a placut a fost faptul ca multi curiosi care pur si simplu se aflau in parc la momentul acela s-au oprit sa urmareasca evenimentul, si au stat ceva vreme.

Si aveau ce sa vada... Acrobatii de tot felul, numite trickuri de cei care se afla in tagma. Printre cele mai folosite (si unele dintre cele mai spectaculoase), se numara 50/50 si board slide. Trick-urile care necesitau ca participantul sa alunece pe o bara de metal se lasau de multe ori cu cazaturi, insa riderii persevereaza in ciuda genunchilor care nu vor sa colaboreze. Proba de Park King a fost atractia concursului. Concurentii aveau cate doua minute pentru a face cat mai multe trickuri, si sa le faca BINE. Cum erau cronometratii baietii? Printr-un sistem ultra-modern hiper-tehnologizat si eficient numit... mobil! :)

blondi

blonditare

Unul dintre concurenti, Octav, a fost nevoit sa se retraga din cauza unei probleme la genunchi. Merita mentionat ca in afara parcului de skate astepta o ambulanta, in caz ca cineva ar fi subestimat distanta pana la ciment si ar fi suferit consecinte ceva mai grave. Si ce-i drept... lumea intra pe doua picioare, dar ieseau schiopatand. Exista o linie subtire intre pasiune si masochism... :)

octav

8

Octav insa era unul dintre numele mai normale din concurs, restul fiind porecle, alter-egouri de supererou si supervedeta. printre cele mai colorate amintim: Insecta, Tanarul, Sobo si Cookie. Castigatorul probei de Park King a fost un bucurestean pletos numit Cezar. Copilasul cel mai precoce din concurs a fost Sheckler, care a castigat proba pentru copii. Affirmative Action si-a spus demult cuvantul in skateboarding, existand o proba separata si pentru fete. Aceasta a fost castigata de o fiinta incantatoare, numita sugestiv, Dezbracata.

27

Duminica a fost o zi pentru a ne aminti cat de placut e sa ai un hobby si sa te dai mare facand ceea ce-ti place. Atmosfera a fost relaxata si muzica potrivita. Au existat si cazaturi... Participanti care au strigat frustrati, in urma unei impiedicari inoportune. Drame, nervi, emotii. Un eveniment sportiv tipic si atipic in acelasi timp. Mai ales pentru Bucuresti, unde fotbalul trezeste pasiuni nebanuite in suporteri. Skateboardingul insa se afla abia la inceput de drum in Romania. Daca se mentine acelasi nivel de entuziasm tineresc si sustinere din partea pasionatilor, are potential sa ajunga departe. Doar si vremea sa tina cu ei. :)

 end
4 comentarii

Big wheels keep on turnin
Maximilian
#1 -

articol IORIDING

heya, haiosilor! lasati-va de scris articole de genul acesta, ca faceti miscarii mai mult rau decat bine. nu le poti explica altora niste lucruri pe care, se vede treaba, nici tu nu le stapanesti. si mai ho cu "extremul" asta tras de par! nu-i nici un "extrem". "extrem" e doar articolul vostru, care e EXTREM de slab ca idee si EXTREM de prost ca executie. atat. "si iadul e pavat cu bune intentii", as they say; asta nu va scuteste insa de la a da un produs media decent. mai bagati o fisa! neeext!

Big wheels keep on turnin
dragos
#2 -

asa si?

am inteles ca ai avut nevoie de 8 randuri ca sa ne spui ca e un articol slab insa cred ca ai uitat sa spui si de ce...sau pentru ca...? poate incerci.

si apropo maximilian, de curiozitate, tu crezi ca ai fi scris mai bine? ia sa vedem...!

Big wheels keep on turnin
Maximilian
#3 -

punem botu'?

Hopa! Metropotamu' graieste in autoapararea propriei mediocritati! Servus, Dragos! Ia hai sa vedem de ce locul articolului asta este in recycle-bin si nu pe retea, now shall we? It'll be a pleasure!

In primul rand cliseele de doi lei cu "extremul": "Un sport extrem este un sport extrem. Te astepti la lucruri extreme." O persoana cu un dram de bun-simt si o idee despre skateboarding stie cat de destructive pot fi asemenea vorbe goale.

Apoi, glumitele de "we know better", gen: "Exista o linie subtire intre pasiune si masochism... :)" Hi-hi-hi, ce am mai ras!!! Comentariile cretine despre nume/porecle nici nu merita aduse in discutie...

Exprimari lemnoase si rigide precum: "Acrobatii de tot felul, numite trickuri de cei care se afla in tagma. Printre cele mai folosite (si unele dintre cele mai spectaculoase), se numara 50/50 si board slide."

Nu s-a pomenit nimic despre un trick deosebit, sau despre vreo linie care a fost aplaudata. Daca nu intelegi un asemenea eveniment, nu te du la unul si, cu atat mai mult, nu scrie despre el. (Cum ramane cu principiile de baza ale jurnalismului???) Daca nu intelegi ce se intampla acolo, atunci nici nu ai cum sa-i respecti pe oamenii care se dau si atunci ies articole precum cel de mai sus...

Oricum, textului ii lipseste curgerea si naturaletea, absolut necesare oricarei bucati scrise care se vede publicata si se vrea decenta. Acest articol a fost scris probabil de o mironosita constipata (sorry, dar asta e...), care, se vede treaba, ca nici nu a avut macar decenta sa stea de vorba cu vreun organizator ori participant si a lovit in taste ce i s-a parut ei de cuvinta. Adica: oameni care cad in cap, salvari, nume ciudate si alte detalii din astea, demne de revista Ciao! (sau whatever). Putea preciza macar ca la fata locului a fost unul dintre cei mai prolifici skateri europeni ai momentului, Kilian Heuberger, care a facut un spectacol de zile mari; dar daca nu a stiut (si daca intreba ce trebuie, stia), de unde?

In fine, acest duel e lipsit de sens. Sporturile astea au ajuns sa fie mulse din 1000 de parti, in timp ce prea putini se implica in dezvoltarea lor. Metropotamul asta nu mai poate nici el de "cool", "extreme", "trendy" si "hip" ce vrea sa se creada si crede ca-si poate baga copitele peste tot... Easy for the next time! (Astept cu interes sa-mi fie sters post-ul...)

Ah, si nu ce AS FI SCRIS mai bine, stimabile! Ci ce AM SCRIS mai bine... (Daca vrei detalii cu textul meu, pe privat sau mail, ca sa nu spalam prea multe rufe aici, okay?)

Mai mult profesionalism, if you please, ca vad ca pretentiile va sunt mari, si ego-urile probabil pe masura!!!

Big wheels keep on turnin
dragos
#4 -

sigur

incearca la dragos at metropotam punct ro. multumesc

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera