Bezna in Drumul Taberei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Asta seara, pe la 9, s-a oprit curentul. Exact cand ma dadeam pe net. Am crezut ca s-a ars o siguranta, dar nu. Tot cartierul era in bezna.

Incet-incet, au aparut luminite pe la geamuri, erau lumanari. Unii au inceput sa strige. Nimic. M-am gandit ca pe undeva, ca-n reclamele Unirea, niste meseriasi workaholici au sectionat un fir si ca se va rezolva imediat.

Astept 5 minute - degeaba. Asa ca mi-am cautat sosetele cu lumina mobilului, mi-am pus o camasa si-am coborat in fata blocului. Cativa tineri tampiti se jucau la o alarma, unii radeau, altii au pornit un harb de dacie plin de beculete, neoane si-un display prea jucaus de CD player.

Ceva din reactia oamenilor imi aduce aminte de vremurile cand idiotul ala de Ceausescu oprea curentul ca sa plateasca datoria externa. Noi, cam 3 generatii de copii, ne-adunam in scara blocului si ascultam bancuri de la aia mai mari. Care atunci cand nu spuneau bancuri, pipaiau fetele sau isi bateau joc de aia mai mici, cum eram eu. Era o vreme cand nu stiam ce-i ala net, sms sau leasing. Eram olimpic la matematica si visam sa ajung ca si Costin, vecinul de la 10, ala care avea Toblerone.

Din cate stiu, Costin e acum in Canada, nu mai are un ochi si e un fel de functionar.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera