B-FIT in the street, teatru-n piata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
B-FIT in the street are un nume predestinat: ieri am alergat toata ziua dupa companiile de teatru ambulant, dar efectul nu a fost tocmai cel din titlu - in loc de fit, eram cam pissed. La TNB am ratat cu 5 minute spectacolul mobil, apoi am stat cu crestetele-n soare asteptand urmatorul show... pe care nu l-am vazut, ca ni s-a nazarit sa ii urmarim pe ceilalti in Cismigiu, asa ca am alergat intr-acolo... ca sa nu gasim pe nimeni. De-aia e teatru ambulant, ca se misca.

Dupa o pauza de regrupare, am revenit seara in Piata Constitutiei. Acolo n-am mai fugarit pe nimeni dar am luat-o nitel la picior de pe campul Izvorului unde se canta voios Christian rock sau (cum a definit perfect un prieten de-al metropotamului) ji-ji-jizas.

In Piata Constitutiei, sub lumina galbena si protectoare a Casei Poporului, am vazut o parte de show cu pompieri in fundul gol, care au facut cateva smecherii cu foc si multa spuma, incheind nu cu un dans la bara, nici la scara, ci cu artificii.

Dupa ei a urmat un show foarte fain, desi a durat nitel cam mult... pentru fitness-ul nostru (ne-am facut deja mea culpa cu cenusa aferenta zicandu-ne in barba "la concerte stai si 5 ore in picioare, acum, la spectacol, marai dupa o ora? Taci si uita-te")

Si ne-am uitat. La spectacolul Ginkgo al trupei germane Antagon.

Situatie
: Hiroshima, bum. La 2 km departare, langa templul Anraku-ji, un copac Ginkgo ramane singur in picioare.

Ce a urmat a fost o alegorie brodata pe tema razboiului, a distrugerii mediului, a supravietuirii rasei umane si a renasterii. Scurt si cuprinzator? Nu, un spectacol de dans, pantomima, acrobatii si instalatii destul de lung dar expresiv, aproape in fiecare imagine.

Mic synopsis, fara traducere, dar cu multe imagini:

Dupa bum, apar oamenii cu masti de gaze, pe picioroange (nota: picioroangele sau scenele inalte sunt obligatorii la teatru in strada)

B-FIT in the street

B-FIT in the street

Pe locul exploziei apare o gloata de supravietuitori nedumeriti care aduc foarte tare cu o ceata de zombi.

B-FIT in the street

B-FIT in the street

Desi ar fi trebuit sa vad in grupul de oameni cu valize esenta dezradacinarii fortate, a pierderii sensului vietii si a imaginii sinistratului omnia mea mecum porto... din pacate, fiind suma a stereotipurilor culturii contemporane,... mie imi pareau scosi direct de pe plaja prabusirii din LOST.

B-FIT in the street

Se gaseste apa, se gaseste hrana, omenirea e salvata.

B-FIT in the street

Apar un Adam si-o Eva care executa un dans modern inima-n inima, cu o coregrafie minimalista dar sugestiva.
Alt moment coregrafic cu maţe de supravietuitor. Un pic criptic si cam scabros.

B-FIT in the street

Urmatoarea scena a fost printre cele mai reusite, foarte SF si futuristica: intr-un cocon de plastic se zbate un embrion uman, care razbate afara intr-o ploaie de placenta si fire.

B-FIT in the street

B-FIT in the street

B-FIT in the street

B-FIT in the street

Omenirea e salvata, bebelusii noii lumi se tarasc voios prin aer (aratand un pic cam alien)

B-FIT in the street

B-FIT in the street

Finalul s-a intors la motivul initial al copacului vietii, care dupa ce ia foc renaste verde, intr-o ploaie manoasa si pulsand, viu.

B-FIT in the street

B-FIT in the street

B-FIT in the street

B-FIT in the street

vezi mai multe despre spectacol (inclusiv video) pe site-ul trupei Antagon.

Dupa Antagon a ajuns in Piata spectacolul cu girafe al companiei de teatru Off. Am stat sa cascam gura ca tzancii la girafele gigantice, apoi am sters-o urgent pentru ca una din aratari era cam nabadaioasa si isi invartea picioroangele periculos de aproape de copitele metropotamului, care o fi el mare, dar e mare pe lat. Girafa avea un avantaj net. In sus.

B-FIT in the street

Opereta animaliera a capatat rapid un aer cam buf, in sensul grotescului, cand au aparut un clovn cam dement si o soprana infasurata in haina de blana si multe vocalize, asa ca am tropotit repejor spre zona libera de girafe.

B-FIT in the street

B-FIT mai tine si azi, profitati (gasiti spetacolele de la pranz pana seara tarziu in Cismigiu, la TNB, la Unirii si la Parlament, in piata - program aici)

B-FIT in the street1 comentariu

B-FIT in the street, teatru-n piata
iliescu iris
#1 -

b.fit

a fost un spectacol de nota 10. se vedea ca tot ce faceau era din pasiune pentru arta, pentru frumos. bravo lor ca ceea ce fac e perfect.
asa ar trebui sa facem si noi in romania pentru ca sigur teatrul ar fi vazut cu ochi mult mai buni si salile de spectacol ar fi mai mult ca sigur pline.
astept ca anul ce vine sa vina din nou in romania si sa-i vad.
BRAVO BRAVO BRAVO PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI SI ARCUB- CENTRUL DE PROIECTE CULTURALE PENTRU CA I-ATI CHEMAT!!!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera