B-FIT in the street 2009, teatru in ploaie la inaltime

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa o saptamana lunga si grea, aseara ne-am relaxat cu o iesire la festivalul de teatru B-FIT in the street. Relaxat e un fel de a spune, pentru ca mai intai ne-am plictisit nitelus, apoi ne-a plouat ca pe niste curci rebegite si spre final ne-au intepenit gaturile de la uitatul in sus. Desi nu suna distractiv (facem noi pe mironositele carcotase :-), de fapt chiar a fost un spectacol superb, in ciuda ploii si a frigului.

Prima trupa la care am ajuns a fost Carros de Foc, cu spectacolul pentru copii Salvador si Calul Real, la care am avut parte de o povestitoare care dubla in romana replicile in spaniola si de un spectacol destul de static, in care partea cea mai interesanta a fost Salvador, o marioneta inalta de 11 metri, foarte mobila (inclusiv pleoape si pupile), pusa in miscare de vreo 18 membri ai trupei. Din pacate, desi i-am apreciat pe maestrii papusari, povestea in sine a fost cam plictisitoare pentru adulti.

Compania Carros de Foc Compania Carros de Foc Compania Carros de Foc Compania Carros de Foc


A doua trupa a inceput spectacolul odata cu ploaia: trupa de dans spaniola Provisional Danza, cu o coregrafie foarte... tavalitoare, pe macadamul deja ud al Pietei Constitutiei, drept pentru care publicul, zgribulit sub umbrele, deja ii compatimea sincer pe bietii dansatori, ce sacrificii pentru arta si spectacol, si imbracati asa subtire pe frigul asta si in ploaie...

Compania Provisional Danza Compania Provisional Danza

Ha. Cand au dat drumul la tulumbele de pompieri aproape ca ne-a bufnit rasul. Si daca pana atunci dansul fusese relativ obisnuit, sub jeturile puternice de apa (o fi fost macar putin calda?) coregrafia s-a transformat total. Stia Gene Kelly ce facea. Ploaia e un auxiliar si decor natural excelent pentru dans. Si mai mult de atat, dupa ce s-au oprit furtunurile, ploaia reala care cadea pe spectatorii adunati in numar din ce in ce mai mare parea deja o stropeala de copii.

Compania Provisional Danza Compania Provisional Danza Compania Provisional Danza Compania Provisional Danza
Compania Provisional Danza Compania Provisional Danza


Ultima trupa a fost intr-adevar piesa de rezistenta a serii, pe care o asteptam cu nerabdare de cand vazusem imensa macara din piata. Trupa Voala din Argentina a fost intr-adevar la inaltime. La zeci de metri inaltime.

Compania Voala Compania Voala

Pe langa elementul de vertigo, au mai avut si un show plin de elemente vizuale de efect, cu ploi de confetti, costume din epoca picnicului englezesc, cu umbrelute, volane si cravate care atarnau peste nasurile acrobatilor cu capul in jos.

Compania VoalaCompania VoalaCompania VoalaCompania VoalaCompania Voala

Aproape tot spectacolul s-a desfasurat in coarda, mai coborau pe scena doar ca sa isi mai impleteasca altfel legaturile si sa isi ia avant pentru caruselul ametitor. Era absolut fantastic de jos si nu ma puteam opri din mirarea "cat de frumos o fi totul de sus?".

Compania Voala Compania Voala
Compania Voala Compania Voala
Compania Voala Compania Voala Compania Voala Compania Voala

Daca nu ati ajuns aseara la festival, B-FIT in the street mai are spectacole in multe locuri (din experienta noastra am observat ca in Piata Constitutiei sunt cele mai interesante), si mai tine si sambata si duminica seara. Intrarea libera, programul aici.

Vezi mai multe fotografii in galerie sau vezi slideshow cu toate imaginile

Citeste si:
Ce nu trebuie sa ratezi la B-FIT 2009
B-FIT in 2008
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera