B-FIT in the Street sau teatrul iese-n strada

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In perioada 13-16 septembrie avem de unde alege evenimente culturale. Pe de-o parte Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe incurajeaza spatiile alternative de teatru si trupele independente, pe de alta parte Festivalului International de Teatru de Strada B-FIT in the Street aduce cultura in strada.

Organizata tot de ArCuB, cea de-a patra editie B-FIT in the Street vine cu 4 zile de spectacole in Piata Constitutiei, Piata Unirii, Piata George Enescu. Parcul Coltea, Centrul Vechi, la Fantana de la Universitate si pe alte bulevarde centrale.

Festivalul se lauda cu peste 20 de trupe din 7 tari (Franta, Olanda, Spania, Elvetia, Belgia, Germania si Romania). Spectacolele se anunta interactive si colorate, un adevarat amalgam de arte ce va emotiona dar si pune pe ganduri.

Vedetele evenimentului vin din Spania - e vorba de celebra companie VOALA care aduce la Bucuresti productia Muare, un show spectaculos combinand acrobatia aeriana cu tehnologia ultramoderna - si promit imagini de neuitat.

La Fura Dels Baus, o legenda a teatrului de strada cu experienta de peste 30 de ani, prezinta duminica, 16 septembrie,  in Piata Constitutiei, spectacolul The Hidden City/The Giant and the Angel, inspirat din arhitectura si spiritul Bucurestiului. Noi suntem curiosi sa vedem in ce fel le-a influentat acesta acrobatiile si efectele pirotehnice!

Il mai amintim si pe David Moreno, prezent cu spectacolul Floten Tecles - artistul canta la mai multe instrumente, suspendat la 6 metri inaltime impreuna cu pianul sau. Capacul pianului devine ecran de cinema pe care se proiecteaza imagini feerice, imbinand muzica, filmul si teatrul in spectacolul sau.

Tara noastra este reprezentata la festival de trupa de acrobati XTREME PROJECT cu spectacolul Trafic vertical si de Parada Scolilor de Samba din Bucuresti care va avea loc sambata 15 septembrie si duminica 16 septembrie de la 20:30 pe traseul Piata Unirii - Piata Constitutiei.

B-FIT in the Street e un indemn de a intra in forma din punct de vedere cultural. Programul de anul asta suna tare bine, deci challenge accepted! Ne vedem acolo.

Mai multe detalii despre program si artistii implicati aici.

Sursa foto 1 si 2

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera