Au aparut monedele cu chipul Mariei Tanase - BNR aniverseaza 100 de ani de la nasterea artistei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Banca Nationala a Romaniei celebreaza 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase lansand in circuitul numismatic o moneda din argint, o moneda din tombac cuprat si un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat).

Monedele din argint, din tombac cuprat si de aur redau pe avers imaginea unui gramofon, simbol al primelor inregistrari discografice ale Mariei Tănase, inscriptia in arc de cerc Romania, valoarea nominala, stema Romaniei si anul de emisiune 2013, amplasat de o parte si de alta a stemei, doar ca au valori diferite, respectiv 10 lei, 1 leu si 100 de lei.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat), prezinta portretul Mariei Tănase si, in arc de cerc, inscriptia Maria Tanase si anii intre care a trait "1913-1963.

Cei de la BNR precizeaza ca monedele din aur, din argint si din tombac cuprat sunt ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent. Monedele din argint, din tombac cuprat si seturile vor fi insotite de brosuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Tirajul este de 500 buc. monede din argint; 250 buc. monede din tombac cuprat si 100 seturi monede (din aur, argint si tombac cuprat).

Preturile de vanzare sunt urmatoarele:

  • 300 lei/buc. pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare;
  • 80 lei/buc. pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv brosura de prezentare;
  • 1.810 lei/buc., exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat dedicate aniversării a 100 de ani de la nasterea Mariei Tănase au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din argint, din tombac cuprat si a setului de monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Later edit (27 august): Un cititor de-al Metropotam a realizat un video cu filmari in care apare Maria Tanase asa ca va invitam si pe voi sa le vizionati in video-ul pe care l-am atasat mai jos.

Sursa foto

Maria Tanase filmata


Maria Tanase - colaj cele mai cunoscute melodii

1 comentariu vrei sa comentezi?

Au aparut monedele cu chipul Mariei Tanase - BNR aniverseaza 100 de ani de la nasterea artistei
Sergiu S.
#1 -

Maria Tănase
În cinstea acestui eveniment, care pare-se că este inexistent din cauza oficialităților care nu fac absolut nimic în acest sens, am făcut un montaj cu prețioasele și rarele filmări ale Mariei Tănase, însoțite de informații pertinente: Maria Tănase filmată. Vizionare plăcută! M-aș bucura enorm ca acest video să fie valorificat de dvs. într-un articol!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera