Atelier in tranzitie la Kenvelo

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Va dati seama mirarea cumparatorului furibund in cautare de blugi care merge la Kenvelo-ul de pe Regina Elisabeta, langa libraria Eminescu si gaseste acolo... artisti? :) Exact, acolo este temporar un "atelier in tranzitie", un concept frumos de arta in miscare, care isi gaseste locul in cele mai neasteptate spatii. De exemplu intr-un fost magazin si intr-o viitoare banca, adica exact in esenta consumerismului.

atelier in tranzitie

E vorba in acelasi timp de un atelier si o expozitie, de work in progress si de expunere. Pana pe 6 mai artistii lucreaza in atelierul temporar, pe 6 mai este vernisajelor lucrarilor create in si pentru acest spatiu, iar ele pot fi vazute pana pe 6 mai. Cei patru (deocamdata) artisti care expun aici sunt Judit Balko, Constantin Cioc, Francisc Chiuariu si Mihai Balko.

atelier in tranzitie

"Artistul are capacitatea de a modela cadrul in care plaseaza arta sa" scrie in prezentarea lipita pe un perete. Intr-adevar, contrastul e izbitor, iar spatiul e recontextualizat prin arta. Sa vezi arta intr-un fost magazin nu e ceva obisnuit, cel putin nu in Romania.

atelier in tranzitie

Foarte interesanta este si interactiunea cu artistii, faptul ca ii vezi la lucru, esti martor al pregatirii expozitiei si al mecanismelor sale interne, al creatiei si al aranjarii. Arta devine dinamica, nu admiri doar produsul finit, ci si facerea lui.

atelier in tranzitie

Am gasit deocamdata cateva tablouri terminate, in culori vii si foarte expresive, o instalatie cu placute vechi si picturi in progress, care asteapta sa fie terminate. Le asteptam si noi, pentru ca vom mai trece pe acolo sa vedem, dupa 6 mai, cum au inteles artistii un spatiu al tranzitiei si care sunt lucrarile finale expuse acolo.

atelier in tranzitie2 comentarii vrei sa comentezi?

Atelier in tranzitie la Kenvelo
bruno
#1 -

mishto

ce idee tare...concept cu totul nou maestrilor.felicitari spor la treaba ..in sfarsit vedem si noi ceva nou in domeniul artei in afara de ateliere ascunse, intunecate si innecate de fum.imaginatia sa va insoteasca impreuna cu inspiratia...

Atelier in tranzitie la Kenvelo
tudor
#2 -

Comentariu nou

f dragutz. abia astept, sper sa fie vesel...

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera