Animal testing: Verdict, crima

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Metropotam a dezbatut deja problema animal testing, impartindu-se in doua tabere. Vom prezenta mai multe informatii pentru cei care continua sa creada in justetea acestei cauze. Putem de exemplu sa-ti dam doua liste de companii, una cu firme care isi testeaza produsele pe animale si alta cu firme care au semnat acordul PETA prin care se angajeaza sa NU isi testeze produsele pe animale.

Ce faci tu cu informatia asta este alegerea ta, dar poate ai vrea sa te uiti la un spot PETA inainte sa te hotarasti. Pe lista cu companii "vinovate" intra poate cele mai cunoscute marci de cosmetice din lume. Ce inseamna ca se afla pe aceasta lista? Inseamna ca desi nu sunt obligate prin lege sa-si testeze produsele pe animale (cum este cazul companiilor de medicamente), ele o fac oricum.

Companii vinovate
Colgate Palmolive
Johnson & Johnson
L'Oreal
Procter & Gamble

Unilever

Pe a doua lista se afla companii care au semnat declaratia PETA sau vreo alta forma de declaratie in care se specifica faptul ca nu-si testeaza produsele pe animale decat in cazul in care este cerut de lege. Declaratiile de acest gen se bazeaza pe buna credinta, in ideea ca nu poti fi 100% ca semnatarii se si tin de cuvant. Dar avand in vedere ca totul este legat de imagine si incredere in brand, companiile nu-si pot permite sub nici o forma sa piarda acea incredere.

Companii care nu testeaza pe animale

AVON
Body Shop
Revlon
Wella
LUSH
Oriflame
Clinique
Estee Lauder

Almay
MAC

In 2003 s-a votat o lege in Uniunea Europeana conform careia produsele finale si ingredientele din cosmetice testate si pe animale vor fi interzise din anul 2009. Europa adopta o hotarare controversata care insa poate afecta industria cosmeticelor de pe alte piete importante, precum SUA si Asia, nu numai prin prisma importantei in sine a deciziei ci in plus datorita faptului ca si importul de astfel de produse (fabricate in alte parti) va fi interzis!

In Romania problema testelor pe animale este la fel de ignorata precum oricare alta problema legata de sanatatea si drepturile animalelor. Totusi, exista ONG-uri care s-au dedicat acestei cauze de actualitate. Una dintre cele mai importante este organizatia internationala Vier Pfoten, care in septembrie 2005 a derulat o campanie de abolire a testelor pe animale.

Bineinteles ca testele pe animale nu sunt unicul lucru gresit in societatea de astazi si poate ca cine zice ca ar trebui sa avem grija de oameni inainte sa ne gandim la animale are dreptate intr-un fel... dar nu este o problema de respect fata de animale, ci de respect fata de viata. Poate din 2009 vei fi sigur ca samponul tau nu a fost folosit pentru teste pe vreun iepure, dar tot mai vrei sa cumperi de la Pantene daca stii ca ingaduie astfel de practici?Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera