Anim'est - de vorba cu presa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Azi la conferinta de presa dedicata primei editii a Festivalului International al Filmului de Animatie organizatorii au explicat despre ce e vorba, care este programul evenimentului si de ce merita sa mergem sa vedem filmele de animatie care vor fi prezentate.

Am retinut (a se citi am auzit) ca evenimentul se va desfasura la patru cinematografe din capitala: Europa, Union, Corso si Elvira Popescu, iar animatiile si scurt-metrajele romanesti, ce vor rula doar la Union, au fost selectate de Arhiva Nationala de Film; "ati mers pe mana lor care va sa zica" dupa cum spunea cineva din public.

conferinta de presa animest

John Dilworth va fi prezent la deschiderea festivalului, vineri ora 19.30 la Cinema Europa, iar filmele sale sunt programate dupa cum urmeaza:
- Duminica, 24 septembrie, ora 19.00 - Cinema Europa
- Luni, 25 septembrie, ora 19.30 - Cinema Europa
- Duminica, 1 octombrie, ora 18.00 - Cinema Union

Sunt programate deasemenea o serie de filme de animatie romanesti din 1955 pana in 1982, nelipsitul Gopo, al perioadei Studioul Cinematografic Bucuresti sau Bob Calinescu din "epoca" Animafilm.

"Din pacate nu prea avem cu ce sa ne luadam la capitolul animatie, dupa 1990" spunea chiar unul dintre organizatori. Totusi exista cateva nume de referinta, cum ar fi Radu Igazsag al carui scurt-metraj "Boborul" il puteti vedea intr-unul din "Mozaicurile" programate la Europa. "Boborul" a fost vernisat in 2005 intr-o expozitie de instalatie foto-video.

Apropo de aceste mozaicuri, este vorba de un colaj de filmulete animate contemporane, aparitinand unor autori din diferite tari si care ruleaza de mai multe ori, de pilda cel care il include si pe "Boborul" este programat Sambata, 23 septembrie de la 13.00, Duminica, 24, ora 13.00 si Luni, 25, ora 15.30.

Sunt 10 astfel de mozaicuri iar primele trei sunt destinate exclusiv copiilor, nu au subtitrare si dureaza cel mult 8 minute fiecare.

La Elvira Popescu veti avea ocazia sa vedeti o retrospectiva Lotte Reiniger (1899-1981), pusa la dispozitie de Institutul Goethe, Sambata 30 septembrie de la 13.00 si Duminica 1 octombrie de la 16.00.

Nu in ultimul rand, sunt programate multe filme de animatie poloneze si cehe, iar la Corso pe 22 si pe 28 septembrie va rula Cars, comedia animata, de curand recenzata de noi. :)

Asadar, am aflat destul de multe. Inclusiv faptul ca investitia pentru acest eveniment a fost de 30 000 RON. :)

In ce priveste pretul biletelor pentru filmele programate, pare a fi unic: 5 RON. (Spunem "pare" deoarece la Corso inca nu am primit confirmare pentru Cars.) Inclusiv la Cinema Union conducerea cinematografului a propus tarif unic pentru festival iar acum asteapta si acordul organizatorilor. :) Probabil nu vor refuza.

Vizionare placuta!2 comentarii

Anim'est - de vorba cu presa
felipov
#1 -

stim cat costa

?

Anim'est - de vorba cu presa
Flavia
#2 -

flavia

5 RON la Europa, la Elvira Popescu si la Union. La Corso nu raspunde nimeni la telefon, dar putem presupune ca este acelasi tarif. O sa mai incercam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera