Amintiri din Shorts Up

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ieri seara, la MNAC s-a dat startul unui nou festival-eveniment numit Shorts Up. Prima editie a fost centrata pe Amintiri din epoca de aur 1 si 2 si a tinut la tematica serii cu multe cozi la intrare, la control, la bar, oameni costumati si discursuri patriotice.

Shorts Up va avea loc lunar si fiecare editie va avea o anumita tematica, care pe langa proiectia de scurtmetraje va oferi si alte activitati de muzica sau teatru, pentru o seara completa de distractie.

Inceputul serii a fost ceva de vis, controlul obisnuit de la MNAC dublat de coada de la intrare, haosul generat de randurile impletite de oameni cu bilete, care vor sa-si cumpere bilete si cei cu invitatii si discursurile la megafon ale lui Paul Dunca, fotograful de partid din scurtmetrajele lui Mungiu, ce rugau tovarasii sa aiba rabdare, au tensionat atmosfera.

Inauntru, sala de proiectie amenajata la parterul muzeului era deja aproape plina in jurul orei 20.00 si tot mai veneau oameni. Din difuzoare se auzeau slagare din Epoca de aur, pe care le mai fredonau cunoscatorii din sala, iar pe ecran aparea vechiul steag cu stema.

Shorts Up Shorts Up
Shorts Up Shorts Up

Intr-o sala adiacenta era amenajat barul, de unde nu puteai iesi cu berea. Radem, glumim dar bem in incinta. Si desi era un banner frumos ce anunta prajituri dupa reteta Sandei Marin, se serveau dulciuri din comert, servite la cornet din ziar. Dar primeai capacele de la suc, apa sau bere pentru jocul de sotron.

Atmosfera era foarte misto recreata, cei de la organizare erau imbracati fie in halate cu etichete pe care scria "Tov. X", fie in costume de politisti sau cu caciuli imblanite. Inclusiv doua persoane in costume populare, de la comitetul de primire a invitatilor, cu paine si sare.

Shorts Up

Evenimentul serii a inceput in jurul orei 21.00, prin prezenta unui cor ce ne-a incantat cu Trei culori si 1 Mai Muncitoresc. Apoi Razvan Crisan de la Oricum, organizatorii Shorts Up, si Cristian Mungiu au prezentat programul serii, anume un mini-maraton Amintiri din epoca de aur 1 si 2, apoi o petrecere cu slagare.

Shorts Up Shorts Up
Shorts Up Shorts Up

Spre nefericirea celor ce vroiau sa inceapa seara in hohote de ras, proiectia a inceput cu partea a doua a Amintirilor, Dragoste in timpul liber, mai serioasa. Partea de comedie, Tovarasi viata e frumoasa, incepea abia peste o ora.

Shorts Up
Cristian Mungiu alaturi de Diana Cavallioti, Paul Dunca si Viorel Comanici

M-am bucurat sa vad sala plina, plina, inclusiv cativa ghiniosti ramasi fara locur si sper sa nu fie doar datorita faptului ca Shorts Up a debutat cu Amintirile, ci pentru ca publicul amator de scurt-metraje este din ce in ce mai numeros si dispus sa iasa in oras, nu sa stea acasa in fata monitorului.

Asteptam sa vedem ce se aude despre urmatoarea editie, speram si mai tare decat prima. Si cu mai putine cozi.2 comentarii vrei sa comentezi?

Amintiri din Shorts Up
Pink
#1 -

Obositor

Deja a devenit obositor sa vedem aceleasi parodii fata de perioada comunista. Este un cliseu, se repeta de 20 de ani incoace, mai vrem sa vedem si altceva. De aceea refuz sa vad aceste filme. Am facut prostia sa vada 4 luni, 3 saptamani... si mi-a parut rau ca am pierdut atata timp in fata televizorului degeaba. Alte idee nu mai are mungiu asta?

Amintiri din Shorts Up
aannik
#2 -

avem si altceva

ei bine , pe 30 a fost abia primul eveniment shorts up... te asteptam si luna viitoare si in fiecare luna de acum . in fiecare luna va fi o alta tematica....filmulete si o multime de lucruri ce tin de tema aleasa.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera