Am un prieten care...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Saptamana trecuta va povesteam despre oamenii obisnuiti care au facut fapte neobinsuite si au ajuns in campania Descopera eroul din tine de pe Discovery Channel. De atunci n-am descoperit inca eroul ascuns in fiecare dintre noi, insa ne-am adus aminte de o groaza de prieteni, care fac tot felul de lucruri extraordinare.Spre exemplu, am un prieten care... stie sa aprinda focul doar cu doua bete, stie sa ciopleasca din lemn linguri, spirite de copaci si canute sami (numite kuksa) si ii place sa lucreze si in piele. Cand mergem la padure si noi dardaim in cort, el sta ca un pasa in sacul de dormit direct in hamac, doar sub o tenda subtire care sa-l apere de ploaie. Mare admirator al lui Ray Mears si al cunostintelor sale de bushcraft, are si un cutit Woodlore Ray Mears, de care e foarte mandru, pentru ca e unul dintre putinele cutite (poate chiar singurul?) de acest fel de la noi din tara.

f f f

Am un prieten care... a urcat singur pe Aconcagua in iarna 2009-2010. A mai participat la expeditii care au urcat pe Matterhorn, pe Khan Tengri (Asia Centrala) si pentru anul viitor planuieste o escalada in Himalaya Centrala.

f f

Am un prieten care... vrea sa faca pe bicicleta Drumul lui Iacob (CamiƱo de Santiago, pelerinajul spre mormantul apostolului Iacob din Santiago de Compostela), varianta de 800km. Nu-l intereseaza sa obtina atat compostela ("certificatul" pe care il primeste orice pelerin dupa 100km de mers pe jos sau 200km de bicicleala), cat sa vada la primavara Spania de pe bicicleta, sub pretextul unui pelerinaj.

Am un prieten care stie acupunctura. O si practica, atat ca tratament, cat si profilactic, m-a scapat de raceli timp de un an si jumatate :)

Am un prieten care are un prieten... care lucreaza in metal si face cutite frumoase.

f f f

Am un prieten care... vrea sa faca un documentar in 5 episoade si 5 ani despre apele Romaniei. Anul asta inca n-a reusit sa stranga fonduri, dar speram ca lucrurile se vor pune in miscare anul viitor.

Am un prieten care... a mers anul asta pe bicicleta pana la mare. Metropotamul mai are si un coleg (Dragos C.), care a facut acelasi lucru acum cativa ani.

Am doi prieteni care... au plecat din Tokyo si vor sa ajunga in Polonia. Pe bicicleta. Au zis ca au mult timp la dispozitie si ca nu are sens sa se grabeasca, asa ca au inceput sa pedaleze acum un an si ceva. Acum sunt in Iran si e posibil sa ajunga si in Romania.

Am un prieten care...a terminat MIT-ul, acum e cercetator si merge in toata lumea la conferinte. O buna bucata din lucrarea de doctorat a scris-o in Africa, pe un laptop ce se incarca la cativa kilometri distanta, a prins un razboi civil in Kenya si, in general, e de gasit in cele mai "dubioase" locuri ale planetei. Citeste un interviu cu el.

Am un prieten care
... a fost in 76 de tari. Cand ma fac mare, vreau sa fiu ca el! Citeste un interviu si cu el.

Am o prietena... care face haine ciudate, cu forme si combinatii neasteptate.

Am un prieten care... a scris un roman foarte tare, de fapt prima parte dintr-o trilogie, neobisnuit de complex pentru un debut.

Am un prieten care... se plimba peste tot prin lume cautand "iluzia formei". Studiaza practici spirituale, obiceiuri, traditii pierdute sau ascunse intr-un proiect amplu, intins pe multi ani, numit Satwa Guna.

Am o prietena care .. a avut un blog fenomenal despre carti, inchis din cauza unor "destepti" care au sarit sa-i afle identitatea. Da, e Terorista. 

Am un prieten care... se plimba prin toata lumea asta mare. Il cheama Djim, este din Franta, tara pe care a parasit-o ca sa calatoreasca peste tot. Si-a inchiriat apartamentul din tara natala si din banii primiti topaie din loc in loc. Vara asta a ajuns si in Bucuresti si in Vama Veche insotit de prietena lui, Sarah, care acum este si ea calatoare de seama. 

Am o prietena care... a facut un documentar despre refugiatii columbieni din Panama cu ajutorul United Nations. Documentarul se numeste "Fuera de Casa" si poate fi vazut aici. Acum Bianca a parasit America Latina ca sa studieze la Hollywood si sa ajunga mare regizor, mare. 

Am un prieten care
... a fost in Afghanistan intr-o expeditie umanitara si a ajuns sa pozeze urmele razboiului asupra copiilor. Fotografiile au fost expuse la Centrul ONU din Bucuresti si apoi in mai multe orase din tara in expozitia "Copiii razboiului".


Suntem siguri ca si tu ai un prieten care... face ceva interesant, are o ocupatie sau un hobby iesite din comun. Spune-ne despre el sau propune-l direct in pagina de descoperit eroi a Discovery Channel Romania de pe Facebook.


1 comentariu

Am un prieten care...
Tina
#1 -

Me likey

Foarte misto ideea. Ma mir ca lumea nu zice nimic :) Poate se manifesta direct pe pagina Discovery...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera