Am fost pe acolo - Planter's Cafe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ahoy, mateloti, unde va beti romul in seara asta? Calare pe butoi si cu piciorul de lemn pe cufarul cu galbeni? Adica in Planter's Cafe?

Dupa ce scapi de furtuna de pe Cismigiu si de insula cu sirene, arunci ancora pe Stirbei Voda, vizavi de palatul Kretulescu. Daca ti se pare de la distanta ca e in renovare, nu te lasa inselat de aparente. Cafeneaua Planter's nu are geam si usa, ci plastic si fermoare. Desi te astepti ca senzatia pe care o ai cand intri sa fie similara cu desfacutul unei perechi de pantaloni de vinilin, constati ca de fapt e o idee foarte simpatica sa tragi fermoarul dupa tine intr-o cafenea. Deci dupa tine, nu de pe tine. 

Planter's Cafe

Cu putina imaginatie, poti sa te simti parasutat (sau esuat) direct in laguna piratilor. Sub palmieri sunt asezate -pe post de mese- cufere cu tinte si butoiase infundate. In ciuda geamurilor de plastic, e climat subtropical (de la radiatoarele care nu iti coc ghetele si genunchii, ci sunt plasate sus, sub tavan) si iti dai seama ca afara e martie doar cand o pala de vant iti mai infoaie putin fereastra pe la incheieturi :)

Planter's Cafe

Poti sa stai pe scaune sau fotolii de rattan, la o masa obisnuita, sau poti sa te lafai intr-un fotoliu jos langa un cufar, la umbra palmierului la ghiveci. Daca ti-e foame, poti sa mananci o salata, un sandvis, o prajitura, o inghetata sau o salata de fructe. Daca festinul de pe corabie ti-a fost de-ajuns, poti sa te desfeti cu o specialitate de ciocolata sau ceai Eraclea Whittington (care umplu fiecare cate un meniu separat), care te poate duce pe felurite taramuri si coaste, din Extremul Orient pana in Africa via laguna albastra: Ceylon, vanilie, roiboos, arome orientale, paradisul Caraibelor, hibiscus, ceai tibetan. (si cu ceva noroc, or sa-l si aiba)

Planter's Cafe

Dupa-amiaza e lume putina. Profitand de faptul ca Planter's are wi-fi, majoritatea celor de acolo sunt barbati care stau cu nasul in laptopuri. Se remarca usor si prezenta unei corcituri simpatice de corgi care sta cu nasul rece in genunchiul tau si te priveste cu niste ochi umezi si negri in timp ce te frigi cu ceaiul.

O bulina mare, alba si lucioasa, ca ceainicul, este faptul ca muzica e in surdina si nu ii remarci in mod special prezenta, decat ca fond sonor (placut de altfel) - atmosfera e numai buna de stat la taclale sau pentru citit o carte vineri dupa-amiaza, in liniste, sub un palmier.

Planter's Cafe
2 comentarii

Am fost pe acolo - Planter's Cafe
cristina
#1 -

Dragutz
Intr-adevar un loc primitor, confortabil. Un plus l-ar aduce imbunatatirea calitatii serviciului ( de recomandat , masculin!) Otherwise, fabulous!!!
Am fost pe acolo - Planter's Cafe
gorgeoux
#2 -

si catelul?

Merita pomenit si catelul Muratura :) Un Jack Russel arogant, deci adorabil. Seara tarziu e lume putina, de asemenea, si e minunat sa stai pe covoarele si pernele asezate pe gazon, eventual sub trandafirii infloriti. Din meniu as remarca supa zilei, foarte gustoasa si la un pret foarte bun.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera