Am fost pe acolo: Caffe & Latte - La Vita Gialla

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca vorbim de cafea, nu putem sa nu vorbim despre Italia, cultura care ne-a binecuvantat existenta cu capuccino si expresso. Acestea si rudele lor poate mai putin cunoscute, dar la fel de delicioase, se pot savura in Caffe & Latte. Este un loc numai bun pentru o pauza de cafea si o gustare dulce. Cafeneaua se afla in imediata apropiere a parcului Cismigiu, ceea ce ii confera un dublu rol. Este in acelasi timp destinatia celor care pleaca la plimbare si au nevoie de un boost de energie, dar si a celor care se intorc de la plimbare si au pofta de ceva dulce si bun.

1

Si sa nu uitam de oamenii de afaceri care au nevoie de doza lor obligatorie de cofeina in timp ce discuta bugetul. Caffe Latte ii atrage pe toti, datorita decoratiilor simple dar de bun gust. Proprietarii au stiut sa organizeze suprafata restransa, localul fiind impartit intr-o zona de mese cu scaune, si alta, in spate, unde sunt aliniate la perete canapele galbene si comode.

Ai de ales intre a sta in fata, la geam si sa privesti la pietonii zgribuliti de frig, sau sa stai in spate, pe o canapea, unde atmosfera este cea mai intima. In plus, poti sa te uiti la televizorul (dat pe mute bineinteles), asta daca nu esti implicat intr-una din discutiile despre buget pomenite mai devreme. Muzica nu iese cu nimic in evidenta. Noi cel putin nu am putut sa recunoastem interpretii, dar pe de alta parte e bine ca nu se auzea Radio 21 sau Pro Fm.

Galbenul deschis al peretilor nu te deranjeaza deloc, ba chiar iti inspira sentimente "of the good". Frunzele de artar colorate discret tin locul de tablouri, carora nu le-am simtit lipsa. Masutele sunt mici, cochete si rotunde.


6

7

Preturile nu sunt tocmai mici, dar autenticitatea nu este niciodata ieftina. Un capuccino costa 6 RON iar un caffe latte 8 RON. Dintre specialitatile de cafea din meniu mentionam: lattemachiato (8,5 RON), caffe marrochino (12,5 RON), vienese caffe (12 RON) caffe amaretto (15 RON). Ciocolata calda costa 14,5 lei dar merita, fiind aproape de doua ori mai multa si mai cremoasa decat ce se serveste in majoritatea localurilor.


5

3

O gustare de dimineata sau chiar la pranz se poate concretiza printr-un panino italiano (8 lei) sau baguette francaise (7,5 lei)

La o cafea ar merge numai bine un croissant (simplu - 4,5 lei sau cu nutella - 5,5 lei), o felie de tort cu visine (9 lei) sau un cremsnit la acelasi pret. Produsele de patiserie italiene nu lipsesc nici ele din meniu. Astfel avem sfogliatine (4 lei) si crostata cu fructe sau cu nuci, si mere ceea ce am gustat si noi. La Caffe Latte va asiguram ca nimeni nu se zgarceste cu nucile.

4

Nu vrem sa lasam de inteles ca ne inchinam bobului de cafea sau carbohidratilor, insa exista putine placeri simple in viata. Cafeaua italiana, conversatia placuta si culoarea galben sunt trei dintre ele si pe toate le putem savura in Caffe Latte.  Cu bonus prajiturile. :)3 comentarii

Am fost pe acolo: Caffe & Latte - La Vita Gialla
Faust
#1 -

Comentariu nou

galbenul e unul din luxurile vietii

Am fost pe acolo: Caffe & Latte - La Vita Gialla
Stefan
#2 -

Comentariu nou

Trebuia sa incercati si restaurantul. Scump dar merita toti banii!

Am fost pe acolo: Caffe & Latte - La Vita Gialla
claudia
#3 -

s-a schimbat complet

in ultima jumatate de an a devenit de nerecunoscut. in 2007 era locul perfect pentru relaxare, dar acum se asculta minimal si au schimbat si cafeaua.
mai multe detalii aici: http://undeiesim.wordpress.com/2010/04/19/18-aprilie-2010-caffe-latte-pe-schitu-magureanu/

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera