Am fost pe acolo - Cafe Arcade

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Arcadia - o regiune a Greciei situata in peninsula Peloponeziei, numita dupa personajul mitologic Arcas.

Saptamana trecuta ne-am relaxat in ambianta latina a cafenelei El Cafe de mi Finca, saptamana aceasta ne mutam un pic mai la est in spatiul mediteranean. Arcade este un cafe-club situat pe Smardan, langa magazinul Kitchen. Localul este impartit intr-un interior de bar decorat din plin (exista elemente decorative pana si in podea), o curte acoperita si un subsol de club.

In curte este atmosfera cea mai relaxanta. Spatiul este plin de plante si elemente de decor din fier forjat lipite pe pereti care provin parca din alt secol. Nu strica nici faptul ca in ciuda faptului ca nu incap mai mult de patru sau cinci mese, curtea este spatioasa.

Arcade Cafe'

Arcade Cafe

N-ar strica sa mai spele pernele insa. Si desi scaunele de fier cu pernite deasura arata foarte interesant, si se integreaza in decor, sunt foarte greu de mutat. Si nici nu mai pomenim ce zgomot scot cand zgarie suprafata de piatra pe care sunt asezate.

Cu toate acestea ne-a placut curtea de la Arcade, deoarece arata deosebit. Am coborat si jos unde ne-am intalnit cu oglinzi uriase, chiar in dreptul intrarii. In rest, luminozitate scazuta si canapele joase. Datorita peretilor de caramida, culorile predominante sunt tonuri rosiatice si maronii, si asta deosebeste Arcade de alte cluburi unde culorile sunt cat mai sterile. Cand  am ajuns noi, se asculta muzica electro, techno si dance, dar am inteles ca playlistul variaza si trece prin mai multe genuri de muzica. Bine macar ca nu era pornit radio-ul.

Arcade Cafe

Arcade Cafe

In meniu se gasesc bauturi calde (espresso - 7 lei, specialitati din cafea- 10-11 lei), bauturi reci (cola la doza de 0,25  - 5 lei, limonada cu miere - 11 lei) , bauturi alcoolice (bere incepand de la 7 lei) si cocktailuri (Black Russian, Sex on the Beach, Cosmopolitan - 17 lei).

Arcade Cafe

Merita mentionat ca fiecare masa ocupata primeste, gratuit, un cosulet cu covrigei. Chelneritele si chelnerii nu port poarta nici un fel de uniforma. In plus, daca vad ca vin doar doi clienti, vor incerca sa-i incurajeze sa nu ocupe unul din coltarele mari din curte si sa stea la o masa mai mica. Nu sunt insistenti, dar incercarea moarte n-are. :)

Arcade Cafe

Smardan 30
Telefon: 021 314 50 66
www.arcade-cafe.ro
2 comentarii

Am fost pe acolo - Cafe Arcade
Stelu
#1 -

Comentariu nou

"Chelneritele si chelnerii nu PORT nici un fel de uniforma."
Pentru aceasta buburuza orice credibilitate a cronicilor dispare ca portul in zare!!!
Corect: "nu poarta"!!! Rusinica!

Am fost pe acolo - Cafe Arcade
Naitsirc
#2 -

băi ăsta

Stelule păi tu corectezi pentru că a mâncat două litere? Ia uite cum sună ceea ce au scris ăştia care cică vor să promoveze cafeneaua...

"mansarda pariziana cu vedere la turnul Tour Eiffel" - Păi Tour ăla ce naiba o însemna, mai bine îi spuneau doar Eiffle, nu?

"Atmosfera calda si relaxata in care toți oaspetii cafe-pubului ,devin prieteni doar după prima bere te va cuceri imediat si te va duce cu gândul la unul din puburile asezate pe străzile Parisului." - Virgule puse aiurea, exprimare haotică (devin prieteni DOAR după prima bere? păi ce? dacă beau un suc or să se uite urât pe mine? suntem duşmani? să bem ca porcii ca să deevnim prieteni)

"Aici avem dovada ca micile aleei din capitala" - ăla mănâncă litere, ei pun în plus...

Ba au diacritice, ba nu au. Au făcut textul în trei zile diferite?

Asta la o simplă privire. Nu mai corecta zmeuleţule :) Omul doar şi-a dat cu părerea şi a făcut-o destul de bine. Te-a supărat că a dat şi cu nevative?

O seara bună să ai :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera