Alfresco, experiente mediteraneene influentate balcanic
Stiti cum se zice: la restaurantul laudat, sa nu te duci nemancat. Pentru ca risti sa regreti si sa te reprofilezi catre fast-food-ul din colt, imediat ce parasesti usa restaurantului. In cazul de fata dupa Alfresco nu am fost nevoiti sa recurgem la masuri extreme, dar nici nu am fost multumiti in vreun fel de mancare.

Specific mediteranean aka multe chestii cu fructe de mare, care nu erau deloc amabile cu buzunarul. Dar cum orasul este destul de indepartat de marea darnica, preturile la astfel de feluri de mancare sunt oricum ceva mai rasarite.
bagheta meniu sau meniul bagheta:)
Aperitivele costau in jur de 23 de lei si calamarii prajiti erau in fruntea preferintelor, desi un fel de mini kebab de miel asezonat cu dovlecei ii facea concurenta neloiala. Pe aceeasi lista am mai gasit supe, 14 lei si salate 26 de lei, Nicoise si Caesar sunau tare bine si aratau bine.
Mancarurile cu fructe de mare costau in jur de 60 de lei, pastele erau in jur de 25 de lei si garniturile erau 10 lei ( noi recomandam cous cous-ul). Ochii ne-au mai scapat pe paella cu fructe de mare, 38 de lei, dar era prea mult orez, pentru atat de putine fructe de mare, si gratarele din vita argentiniana, 57 de lei (din experientele trecute le stiam ca ar fi foarte gustoase, dar parca nu am vrut sa ne riscam).
Spuneam initial ca am suferit o oarecare dezamagire, pai au fost ceva mai multe, insirate frumos. Prima a fost gustul suspect al sucului proaspat de portocale, putin acru, putin fermentat, putin din toate, nimic din cele bune. Am preferat sa nu emitem ipoteze despre posibilele cauze. Momentul doi, paella, arata demential de delicios si a fost pana am ramas cu trei sferturi de farfurie plina numai cu orez, fara tentacula de fructe de mare.
Si momentul trei care ne-a adus lacrimi si durere, parfait-ul de capsuni. Nu-mi aduc aminte sa fii mancat praf de frisca mai bun, in ani de zile. Si cred ca am ratat momentul cand au disparut complet capsunile de pe piata, ca altfel nu inteleg fellile congelate ascunse in cupa.

Totusi am reusit sa ne redresam cu un espresso, 7 lei si cu o limonada (fara semnale suspecte), 14, 5 lei. Iar de pe lista am mai ochit preturile pentru vinuri, cele romanesti incepeau de la 60 de lei, cele de import de la 89 de lei si cocktailuri clasice, care erau in jur de 18 lei.

Locatia este intradevar una foarte frumoasa, casele vechi au ceva aparte care le face primitoare si imbietoare si chelnerii si-au meritat bacsisul, amabili si respectuosi, nu veneau sa iti sufle in ceafa, desi ar fi primit si mai mult daca ne avertizau cum este cu parfait-ul minune. Va sugeram sa stati pe terasa, noua ne-a placut tare mult, considerabil mai mult decat mancarea.

Specific mediteranean aka multe chestii cu fructe de mare, care nu erau deloc amabile cu buzunarul. Dar cum orasul este destul de indepartat de marea darnica, preturile la astfel de feluri de mancare sunt oricum ceva mai rasarite.

Aperitivele costau in jur de 23 de lei si calamarii prajiti erau in fruntea preferintelor, desi un fel de mini kebab de miel asezonat cu dovlecei ii facea concurenta neloiala. Pe aceeasi lista am mai gasit supe, 14 lei si salate 26 de lei, Nicoise si Caesar sunau tare bine si aratau bine.
Mancarurile cu fructe de mare costau in jur de 60 de lei, pastele erau in jur de 25 de lei si garniturile erau 10 lei ( noi recomandam cous cous-ul). Ochii ne-au mai scapat pe paella cu fructe de mare, 38 de lei, dar era prea mult orez, pentru atat de putine fructe de mare, si gratarele din vita argentiniana, 57 de lei (din experientele trecute le stiam ca ar fi foarte gustoase, dar parca nu am vrut sa ne riscam).
Spuneam initial ca am suferit o oarecare dezamagire, pai au fost ceva mai multe, insirate frumos. Prima a fost gustul suspect al sucului proaspat de portocale, putin acru, putin fermentat, putin din toate, nimic din cele bune. Am preferat sa nu emitem ipoteze despre posibilele cauze. Momentul doi, paella, arata demential de delicios si a fost pana am ramas cu trei sferturi de farfurie plina numai cu orez, fara tentacula de fructe de mare.
Si momentul trei care ne-a adus lacrimi si durere, parfait-ul de capsuni. Nu-mi aduc aminte sa fii mancat praf de frisca mai bun, in ani de zile. Si cred ca am ratat momentul cand au disparut complet capsunile de pe piata, ca altfel nu inteleg fellile congelate ascunse in cupa.

Totusi am reusit sa ne redresam cu un espresso, 7 lei si cu o limonada (fara semnale suspecte), 14, 5 lei. Iar de pe lista am mai ochit preturile pentru vinuri, cele romanesti incepeau de la 60 de lei, cele de import de la 89 de lei si cocktailuri clasice, care erau in jur de 18 lei.

Locatia este intradevar una foarte frumoasa, casele vechi au ceva aparte care le face primitoare si imbietoare si chelnerii si-au meritat bacsisul, amabili si respectuosi, nu veneau sa iti sufle in ceafa, desi ar fi primit si mai mult daca ne avertizau cum este cu parfait-ul minune. Va sugeram sa stati pe terasa, noua ne-a placut tare mult, considerabil mai mult decat mancarea.
praf de frisca
Imi permit sa-mi exprim o parere autorizata......sunt in domeniu....vreau sa spun ca habar nu aveti.......Parfait-ul la Alfresco nu este din praf de frisca.....este chiar din frisca lichida....am vazut cum il produc. Sincer nu va mai exprimati pareri daca sunteti aiurea....si inca ceva:la sfarsit de Mai gasesti in ROmania la orice colt de strada Capsuni proaspete asa ca remarca aceea cu capsuni inghetate e chiar penibila....Mai perfectionati-va si voi.
Atat am avut de spus.
hmm
nu cred ca trebuie sa fim in domeniu ca sa stim cand ni se pune in fata o chestie facuta prost. poate ai avut noroc cand ai fost, eu nu
subscriu
Si eu mi-am luat-o de la Alfresco cu acelasi parfait. Poate am fost ghinionist poate nu dar nu mai calc pe acolo.
Ha Ha
Remuse!
Tu esti autorul desertului minune? Lasa-te de fineturi si baga la clatite. Notiunea de parfait nu este inteleasa corect in Romania! Mai trebuie cercetat, invatat...Preturile acolo sunt jaf. Sute de mii pt niste fructe de mare congelate=cauciuc? pffff
alfresco
asa-numita paella de la al fresco e o gluma proasta! de fapt, e pilaf cu (citeva) fructe de mare iar pretul este revoltator pt. ce-ti pun in farfurie.
am fost suspicioasa de la bun inceput, cind mi-au zis ca in 10 minute aduc mincarea, desi eu stiam ca paella se gateste in 40-50 de minute, din cauza 'procesului de fabricatie' specific. iar cind i-am spus chelnerului ca aia nu e paella mi-a spus ca la ei asa se face!!!! foarte tare pt. un loc cu asa aere de mare casa nobiliara!
adio, alfresco!
din fericire, alfresco a plecat dintre noi! din nefericire, succesorul este de aceeasi calitate, difera doar decorul (care n-are nici o treaba cu titulatura de 'tavernerie'!).
Comentariu nou
exagerezi in legatura cu noua locatie din uruguay 11
din nefericre chiar nu ai citit despre noul concept.
chiar nu are nimic in comun cu fosta locatie.
vorbesc in cunostinata de cauza. balizza