Album: The Temper Trap - Conditions

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Fara nici o indoiala, The Temper Trap este cel mai bun produs muzical australian al momentului. Conditions, albumul lor de debut, a lovit topurile atat de tare incat comparatiile cu U2, Radihead, Bloc Party, Coldplay, Editors, Arcade Fire, MGMT au inceput sa curga din toate directiile si inca nu s-au oprit.

Cei patru baieti (Dougy Mandagi - voce, Jonathon Aherne - chitara bass, Lorenzo Sillitto - chitara si clape, Toby Dundas - tobe) recunosc ca au imprumutat un pic de la trupele lor preferate, printre care se numara si cele de mai sus. In orice caz, rezultatul nu este deloc unul previzibil, pentru ca, daca instrumentalul pare un cocktail proaspat scos din blender cu aroma de toate trupele mai sus mentionate, vocea incredibila a lui Mandagi este elementul care face diferenta - un falsetto puternic care de multe ori iti face pielea de gaina.  

O caracteristica a sound-ului The Temper Trap este fara doar si poate, pe langa vocea superba, one of a kind, a lui Dougy Mandagi, felul atent in care sunt construite piesele de pe Conditions - toate incep linistit, calm, pentru ca pe masura ce se apropie de sfarsit sa explodeze. Cel mai bun exemplu in acest sens este chiar hitul Sweet Disposition care creste pe masura ce Mandagi insira cu din ce in ce mai mult entuziasm: "a moment/ a love/ a dream/ aloud/ a kiss/ a cry/ our rights/ our wrongs/ a moment a love/ a dream/ aloud/ a moment a love/ a dream/ aloud", pentru a exploda abia dupa un minut si jumatate: "so stay there/ cause i'll be coming over/ and while our blood's still young/ it's so young, it runs/ and won't stop til it's over/ won't stop to surrender".

La fel functioneaza si piesa care deschide - cum nu se putea mai bine - albumul Love Lost, cu batai din palme, un negativ minimal format din niste suntete discrete de orga electronica si versurile aproape soptite ale lui Mandagi, tot dupa aproape un minut se ajunge la un climax in care piesa este dinamitata de chitara lui Sillitto, tobele lui Dundas si vocea Mandagi.    

Conditions Temper Trap
Track listing: Puteti asculta intregul album plus cateva remixuri pe pagina lor de MySpace
Love Lost
Rest
Sweet Disposition
Down River
Soldier On
Fader
Fools
Resurrection
Science of Fear
Drum Song

Rest
se inscrie si ea pe acelasi tipar, fiind aproape o continuare a piesei Love Lost, doar ca mult mai energica si cu o atmosfera mai intunecata, cu tobele turate la maxim, o chitara halucinanta si un la fel de halucinant refren "ooh, baby", intreaga piesa parca se rostogoleste pe niste scari in spirala.

Primele 3 piese merg foarte bine impreuna, curgand una din alta si avand parca un fir comun ce trece prin toate trei, insa Down River vine sa arate si celelalte directii in care poate merge The Temper Trap, ceva mai sincopata, dar cu un refren mult mai puternic si energic, insotit de tobe mult mai agresive: "down river, down river, down river, down/ walk these stairs, put the pieces back together/ go don't stop, go don't stop, go don't stop now, go". 

Soldier On este un solo al lui Mandagi, cu un negativ minimal, cateva corzi de chitara ciupite si puse pe repeat si, din nou, abia dupa patru minute incep focurile de artificii, un climax de tobe, chitara si voce ce aduc aminte de un U2 tanar sau de Muse.

Fader este o piesa pop foarte catchy, dar alaturi de Fools, ce pare o varianta light la Sweet Disposition, sunt cam cele mai slabe piese de pe album. Science of Fear, piesa care i-a lansat si care a atras atentia asupra lor, in mod curios este o piesa care suna destul de diferit de restul albumului, cu o atmosfera mult mai dark, cu riffuri de chitara mult mai taioase si cu o energie care nu se construieste gradat ca in celelalte piese, ci loveste timpanul de la inceput pana la sfarsit.      

Pe ultima piesa, Drum Song, Mandagi cedeaza scena restului trupei, poate pentru a-i lasa si pe ei sa se afirme, pentru ca oricat de bine ar suna si negativele, prim planul este tot timpul luat de vocea superba a solistului, dand impresia ca instrumentele croseteaza piesele in jurul versurilor sale.

The Temper Trap este o trupa ce merita urmarita, mai alse cand are in spate un producator ca Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Editors, Kasabian, DJ Shadow etc.) si un album atat de eclectic si spectaculos precum Conditions.

Pentru videoclipul oficial al piesei Love Lost baietii de la The Temper Trap au lansat un concurs la care poate lua parte oricine si care se va incheia luna viitoare. Puteti vedea aici videoclipurile inscrise pana acum in concurs, printre ele si urmatorul videoclip la piesa Love Lost.Temper Trap pe MySpace
Temper Trap pe Wikipedia
Site-ul oficial Temper Trap
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera