Album: The Fame - Lady Gaga

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Superficial, plin de sexualitate, cu piese care vorbesc despre petreceri inecate in alcool (Just Dance) si obsesia pentru celebritate (Beautiful Dirty Rich si Paparazzi), The Fame, albumul de debut al lui Lady Gaga, este absolut exploziv.

De departe Lady Gaga poate parea inca o "diva" obsedata de celebritate, fara nimic de demonstrat si care probabil se va stinge in tot felul de scandaluri si clinici de dezintoxicare. Insa cantecele sale exploateaza la maximum fascinatia pe care o manifesta toti pentru celebritate, iar Lady Gaga isi da silinta destul de mult pentru a trece drept superficiala. 

Lady Gaga (numele vine de la melodia trupei Queen, Radio GaGa, a carei fana se declara cu fiecare o cazie) a crescut scriind piese pentru alti artisti precum Akon sau Pussycat Dolls si, chiar daca daca acest lucru poate fi un minus in ochii unora, ganditi-va ca are doar 22 de ani.

Lady Gaga
Track List:
Just Dance
LoveGame
Paparazzi
Beautiful, Dirty, Rich
Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)
Poker Face
The Fame
Money Honey
Again Again
Boys Boys Boys
Brown Eyes
Summerboy

Influentele acestui debut se vad clar, cu ochiul liber: o parte Gwen Stefani si Roisin Murphy, o parte Blondie, totul amestecat cu un pic de Madonna cand vine vorba de glamour si Fisherspooner in ceea ce priveste sintetizatoarele si aerul de retro-electro pe care il au piesele sale. 

Just Dance, LoveGame, Poker Face, Boys Boys Boys, Money Honey sunt perfecte ca melodii de "high-in-the-club-banging-to-the-beat", mai ales cu versuri precum: "What's going on on the floor?/
I love this record baby but I can't see straight anymore/ Keep it cool, what's the name of this club?/ I can't remember but it's alright, a-alright/ Just dance".Beautiful Dirty Rich
are parca ceva si din decadenta celor de al Noblesse Oblige, iar piesele mai slow Again Again si Brown Eyes aduc aminte de Amy Whinehouse.  

Provocator si plin de versuri si refrenuri catchy, fermecator prin electro-popul si glamul revisited al anilor '80, The Fame are tot ce-i trebuie pentru a candida la categoria breakthrough-urile anului. Eu unul maresc volumul cand ii aud piesele la radio sau la tv.     

Poker Face


Just Dance


Site-ul oficial Lady GagaNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera