Album: The Crying Light - Antony and the Johnsons

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vocea lui Antony Hegarty este cu siguranta de pe alta planeta. Cu fiecare album Antony and the Johnsons pe care-l ascult ma conving din ce in ce mai mult de acest lucru. Daca mi-am inceput ziua cu Antony and the Johnsons, stiu ca nu voi mai scapa de ei, ca ma vor urmari peste tot - muzica lor are o incredibila putere de hipnotiza si de a ti se baga pe sub piele.

Sunt o trupa ciudata si ca look, si ca sound, nu prea cunoscuta, dar foarte apreciata in anumite grupuri. Canta un pop-folk-rock experimental ajutati de o intreaga orchestra de instrumente: pian, tobe, chitari, viori, violoncel etc., iar frontman-ul, o prezenta excentrica care intotdeauna atrage priviri curioase, Antony Hegarty (voce si pian), este o combinatie de Boy George si Nina Simone. Au aparut prin 2000, cu albumul Antony and the Johnsons, apoi au mai urmat albumele I Am a Bird in 2005 si The Crying Light in 2009.

Antony and the Johnsons
Track listing:
Her Eyes Are Underneath the Ground
Epilepsy Is Dancing
One Dove
Kiss My Name
The Crying Light
Another World
Daylight and the Sun
Aeon
Dust and Water
Everglade

The Crying Light este un album superb, o colectie de balade ciudate, complexe - in spatele vocii lui Antony se pune in functiune toata acea orchestra de instrumente pe care o mentionam mai sus -, elegante, ce par a fi lamentatiile bitter sweet ale unui extraterestu. Asta si pentru ca albumul are o dimensiune vizionara, de meditatie asupra vietii si naturii foarte usor sesizabila in piese precum Her Eyes Are Underneath the Ground si Dust and Water 

Another World, cea mai apreciata piesa de pe album, este o oda aproape funerala inchinata Pamantului aflat pe moarte, cam prea gloomy dupa gustul meu. Piesele cele mai bune mi s-au parut Epilepsy is Dancing  - o piesa baroca, cu versuri care-ti creaza o imagine cel putin bizara, si anume ca o criza de epilepsie este un dans, iar vocea lui Antony cantand  "Cut me in quadrants / Leave me in the corner/ Oh now it’s passing/ Oh now I’m dancing" imi face de fiecare data sa mi se ridice parul de pe maini; Kiss My Name - ceva mai ritmata si pe un ton aparent mai vesel - si Aeon - incredibil de puternica combinatia dintre chitarile electrice, pianul si vocea lui Antony.

Chiar daca preferatele voastre sunt alte melodii sau daca vi se pare, poate, ca albumul de-acum e mai slab sau mai bun decat cele mai vechi (mie mi se pare absolut egal cu ele), nu va poate lasa indiferenti muzica aceasta atipica, greu de incadrat, dar si greu de ignorat, care-ti spala creierul in cel mai placut si tulburator mod posibil.

Pagina myspace Antony and the Johnsons
Site oficial Antony and the Johnsons1 comentariu

Album: The Crying Light - Antony and the Johnsons
ionuca
#1 -

Comentariu nou

Hiii, habar n-aveam ca au scos un nou album! It was about time :D

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera