Album: Snow Patrol - A hundred million suns

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
O melodie Snow Patrol trebuie sa te faca sa visezi cu ochii deschisi. De cand am descoperit formatia scotiana recunosc ca am fost surprinsa in numeroase ocazii mergand ca un zombie cu castile in urechi pentru ca eram atat de pierduta in versurile lui Gary Lightbody si instrumentele colegilor lor de formatie.

Songs for polar bears
si Final Straw sunt albumele mele preferate. Eyes Open mi se pare putin mai comercial decat verisorii lui, dar bun si el. A hundred million suns este cea mai noua ofranda de la Snow Patrol pentru fanii lor.

Stilul lor se aseamana destul de mult cu cel al lui Coldplay. Si intocmai ca si Coldplay care au scos recent un album despre care se spune ca nu aduce nimic nou sub soare (vizvi de stilul Coldplay) si Hundred Million Suns seamana destul de mult cu Eyes Open.

Dar Snow Patrol cred ca sunt mai inclinati spre inovatie decat colegii lor de breasla...

snow patrol

Piesa de rezistenta de pe album pentru mine este The lightning strikes, un cantec/poveste sub forma de trilogie de melodii: What if the storm ends, The sunlight through the flags si Daybreak. Aceste trei melodii se apropie cel mai mult de stilul primelor albume, insa in acelasi timp demonstreaza o maturitate a formatiei.

Mai mi-a placut prima melodie, If there's a rocket tie me to it pentru ca are un intro care te poarta ca o racheta spre mood-ul specific Snow Patrol. Aceleasi versuri sensibile, care mai mult trebuie sa le simti decat sa le intelegi. Acelasi refren de rock alternativ tineresc. Acelasi sentiment de stadion providential, unde ti-ar placea sa te afli ca sa canti melodia asta alaturi de alte mii de suflete.

Lifeboats este in acelasi stil, iar cu The Golden Floor si Engines formatia si-a asumat cateva riscuri. Pentru The Golden Floor este un ritm electronic dansabil care acopera chitarile, iar cu Engines s-au avantat timid in teritoriul rockului industrial. Set down the glass e o melodie romantica, cu un anumit farmec intim.

Au fost si cateva melodii care nu mi-au placut, cum ar fi Take back the city in care Lightbody are niste "oooh-wow"-uri care dupa umila mea parere nu-si au locul intr-un cantec Snow Patrol. Please just take these photos from my hands (mama titlurile astea sunt din ce in ce mai lungi!) este absolut neinteresanta. Ritm pe care l-am mai auzit de zeci de alte ori, in alte zeci de melodii.

Cand am inceput albumul am fost hipnotizata, iar cand s-a terminat visam cu ochii deschisi. Pot sa-i iert pe Snow Patrol daca au dat cateva gherle intre. Pentru restul ascultatorilor nu este nici un album reusit, nici un dezastru. Dar pentru fanii Snow Patrol e numai bun.

Playlist
"If There's a Rocket Tie Me to It"
"Crack the Shutters"
"Take Back the City"
"Lifeboats"
"The Golden Floor"
"Please Just Take These Photos from My Hands"
"Set Down Your Glass"
"The Planets Bend Between Us"
"Engines"
"Disaster Button"
"The Lightning Strike"
          * "What If This Storm Ends?"
          * "Sunlight Through the Flags"
          * "Daybreak"
1 comentariu

Album: Snow Patrol - A hundred million suns
bogdan minea
#1 -

:)

mi-am cumparat albumul cam de o saptamana. e foarte ok. mi se pare a fi un hibrid intre eyes open si final straw... nici prea comercial, nic foarte "pentru cunosctori"

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera