Album: Oasis - Dig out your soul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
N-as sti sa spun daca imi era sau nu dor de Oasis. Imposibil de omis in orice istorie a muzicii anilor 90, piese ca "Wonderwall" sau "Don't look back in anger" suna acum ca venind dintr-o alta lume.

Beatles-ii sfarsitului de secol trecut au ramas, dupa explozia din '95, cantonati in aceeasi reteta muzicala, spre deosebire de colegii lor de la Blur - cu toate astea, din cand in cand ti se face dor de atitudinea rebela a lui Noel. Ei bine, Oasis au revenit in 2008 cu "Dig out your soul".

oasis cover

Surpriza numarul unu apare cand deschizi booklet-ul si studiezi componenta trupei pentru inregistrari: la tobe se afla nimeni altul decat Zak Starkey, fiul lui Ringo Starr! Incitat, dai drumul la cd pentru a descoperi... ceva ce, pe mine personal, m-a incantat mult.

Au trecut ani, au trait experiente si acum s-au intors, aceiasi Oasis, insa un dram mai maturi si mai deschisi spre experimente muzicale. Desigur, avem brit-rock in stilul fratilor Gallagher - fac referire aici la piese ca "I’m Outta Time", "Soldier On" sau "Ain’t Got Nothin", insa povestea acestui album nu se opreste aici.

liam gallagher
sursa foto

Poate mai apropiate decat orice alte piese Oasis de filonul Beatles de pana acum, "To Be Where There’s Life" si "Falling Down" inchipuie un tribut minunat celor patru "Fab Four" din Liverpool. Emotia nascuta de piese e cu atat mai mare cu cat fiul unui Beatle le intregeste - cu siguranta Oasis canta aici asa cum nu i-am mai auzit de foarte mult timp.

Mai sunt de remarcat si "Get Off Your High Horse Lady" ori "Waiting for the Rapture", dar nici restul pieselor de pe disc nu suna rau. Avem ritm, culoare, voci bine asezate si o productie de nota 10 - rezumand, ma pot declara incantat de o revenire neasteptata, dar sperata din partea unei trupe care a facut si poate face inca istorie.

Tracklist Oasis - Dig Out Your Soul:

1.     "Bag It Up"       
2.     "The Turning"       
3.     "Waiting for the Rapture"       
4.     "The Shock of the Lightning"       
5.     "I'm Outta Time"       
6.     "(Get Off Your) High Horse Lady"       
7.     "Falling Down"       
8.     "To Be Where There's Life"       
9.     "Ain't Got Nothin'"       
10.     "The Nature of Reality"       
11.     "Soldier On" 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera