Album: Manic Street Preachers - Journal for Plague Lovers

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vineri pe 29 mai a fost lansat albumul Journal For Plague Lovers in Romania in nou noutul magazin de muzica originala deschis langa Piata Universitatii, Off the record. Oamenii adunati la lansare au ascultat noul album si au discutat cu semeni de-ai lor care stiau cate ceva despre muzica de calitate.

Lansarea este importanta pentru noi deoarece este prima data cand un album Manic Street Preachers se lanseaza oficial in Romania. Nu strica nici faptul ca albumul se intampla sa fie unul dintre cele mai bune albume semnate vreodata de formatia galeza.Journal for plague lovers este sequel-ul intarziat al albumului The Holy Bible lansat in 1994 de Manic Street Preachers. Imediat dupa aceasta(in februarie 1995), Richie Edwards, chitaristul si compozitorul formatiei, a disparut din camera sa hotel si nu a mai fost gasit. In noiembrie 2008 el a fost declarat oficial decedat.

A fost nevoie de 14 ani pentru ca Manic Street Preachers sa ajunga sa aiba destula incredere in ei insisi si in talentul lui Richy Edwards pentru a folosi versurile lasate in urma prietenului lor dupa disparitia sa.

Albumul nu este chiar pentru oricine. Trebuie sa fii o veritabila sursa de cunoastere in materie de pop-culture pentru a pricepe toate referintele cuprine in poezia muzicala a lui Richie Edwards.

Prima melodie de pe album, Peeled Apples, incepe cu o secventa din filmul Masinistul, iar versurile suna asa: “The Levi Jean has always been stronger than the Uzi”; “Falcons attack the pigeons in the West Wing at night”.

Jackie Collins Existantial Questio
n pare a fi o melodie ceva mai vesela, dar asculta cu atentie refrenul. Nu este un cantec al copilariei. James Dean Bradfield canta intr-un falsetto perfect de copil: "Oh mummy, what is a sex pistol?" si garantat refrenul asta o sa-ti ramana in cap. Melodia care da titlul albumului este abia a cincia la rand. Ritmul chitarilor mi-a adus aminte de formatiile de rock alternativ de la inceputul anilor '90. Nu este cea mai buna melodie de pe album, nefiind foarte memorabila.

She bathed herself in a bath of bleach
compenseaza insa pentru aceste lipsuri. Versurile insinueaza un fel de iubire masochista, iar refrenul este unul dintre cele mai memorabile de pe album. Melodiile continua sa surprinda. Me and Stephen Hawking este un cantec pop electric, Facing Page Top Left este o balada in care daca asculti cu atentie vei recunoaste instrumente mai rar intalnite in lumea rock-ului, harpi. De asemenea James Dean Bradfield aproape ca-si incurca limba in refrenul construit cu precizie arhitecturala de catre Edwards.

O sa-ti aduci aminte de nihilismul si pesimismul scriitorului de cantece mai ales cand asculti Bag Lady si All is vanity.

Haven't shaved for days
Keeps the appearance of delay
The luxury of one more dye
Pretend humility, the ugly lie


Albumul se incheie cu ceva mai optimistul William's Last Words, cantat de Nicky Wire (care se pricepe sa cante, luandu-i locul lui James Dean Bradfield). Este o melodie unica in repertoriul celor de la Manic Street Preachers si aleasa perfect pentru a incheia acest album. Journal for Plague Lovers este un companion perfect pentru The Holy Bible, cel mai bun dar si cel mai intunecat album al formatiei galeze.

Journal for plague lovers
1. Peeled Apples
2. Jackie Collins Existential Question Time
3. Me And Stephen Hawking
4. This Joke Sport Severed
5. Journal For Plague Lovers
6. She Bathed Herself In A Bath Of Bleach
7. Facing Page: Top Left
8. Marlon J.D.
9. Doors Closing Slowly
10. All Is Vanity
11. Pretension/Repulsion
12. Virginia State Epileptic Colony
13. William's Last Words
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera