Album: Kings of Leon - Only by the Night

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca "Only by the Night" ar fi fost primul album al americanilor de la Kings of Leon, probabil ca el ar fi fost vazut ca un produs tipic al rockului all-american, cu ceva accente britanice pentru cei carora nu le place prajitura de un singur tip. Nimic nou, nimic iesit din comun.

Dar pentru ca el a venit la scurt timp dupa "Because of the Times", fanii formatiei au avut un punct de referinta destul de solid, iar schimbarea pe care au mizat Caleb Followill si ai lui s-a dovedit cu doua taisuri.

kol
sursa
Only by the Times - US cover

Pe de o parte, albumul este mai mutin grunge si mai mult pop, cu ceva accente de new wave si indie, mai ales pe "Sex on Fire", care este probabil si cea mai buna piesa. Asta nu e deloc rau din anumite puncte de vedere: armoniile calde si chitara a la The Edge fac "Only by the Night" un album usor de ascultat...

... sau doar usor, daca ne luam dupa unii dintre fanii ce se intreaba dezamagiti: unde este formatia care in 2003 producea "Molly`s Chambers"? In piesa "Crawl" probabil.

Pentru ca in rest, sound-ul incisiv din piese vechi precum "Charmer" e dizolvat intr-un cocktail de armonii calde si lirism ce face ca piese precum "Manhattan" sa-ti dea impresia ca au fost facute special pentru coloana sonora a unei comedii romantice. La fel si "Use Somebody", o piesa care suna foarte bine, dar imi aduce aminte ca atmosfera de "City of Blinding Lights" de pe ultimul album al celor de la U2.

kol_uk

sursa

Only by the Night - UK & Ireland cover

Si totusi, daca lasi la o parte vechile lor albume, uiti de orice asemanari cu alte formatii si incerci sa te concentrezi strict pe ceea ce Kings of Leon au incercat sa transmita prin "Only By the Night", s-ar putea sa ai o surpriza ceva mai placuta. Pentru ca albumul este introspectiv si curge fara sa se prea impiedice de piese care sa te trimita cu degetul pe butonul de Forward.

Ok, poate nu sunt toate la aceeasi intensitate, ba chiar unele, precum "Revelry si "Cold Desert" s-ar putea sa te faca sa atipesti putin, dar macar o sa visezi frumos :)

In ansamblu, "Only by the Night" mi-a dat impresia unui album matur, lipsit de teribilismul primelor productii Kings of Leon si facut special pentru a fi cantat pe stadion, in timp ce mii de oameni aprind brichete si canta impreuna cu formatia. Asa cum sunt albumele trupelor care si-au atins gloria prin anii `80 si acum revin cu niste cantece inspirationale, potrivite cu fanii de atunci, care intre timp au mai imbatranit cu vreo douazeci de ani. Si aveam impresia ca Kings of Leon mai are destule de dovedit pana sa ajunga la o astfel de maturitate.

"Only by the Night" poate fi cumparat de pe site-ul oficial al formatieiNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera