Album: Kid Cudi - Man on the moon

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Kid Cudi a cucerit lumea cu un remix dupa Day'n'Nite, foarte funky, si care a continuat expasiunea mondiala si cu versiunea originala a melodiei, mai lenta, mai soulful, asa cum este si tot albumul sau Man on the Moon - The End of Day.Scott Ramon Seguro Mescudi, numele adevarat al lui Cudi, are un sunet diferit de cel al altor rapperi americani. Fara sa puna accentul pe bitches si bling, reuseste sa impresioneze cu un album inchegat, emotional si care spune o poveste frumoasa, a vietii sale cu bune si rele. Rap pe fundal de muzica electronica si versuri cu care relationezi instant, asta vei gasi pe albumul sau de debut.

Man on the Moon - The End of Day este spart in cinci parti, The end of day, Rise of the night terrors, Taking a trip, Stuck si New Beginning. Rapperul Common joaca rolul povestitorului si face legatura intre parti.

man on the moon

Prima, The End of day, contine piesele In my dreams, Soundtrack to my life si Simple as.... Si din prima intram in lumea lui Cudi, visator si implinit in visele sale, in my dreams I can have everything and everything I ever wanted, si suntem prezentati omului de pe luna. Ne vedem pusi in fata unui om care nu se ascunde sa se manifeste, fie ca plange, rade sau se lauda.

Partea a doua, Rise of the night terrors, este formata din Solo dolo, Heart of a lion, printre cele mai alerte piese de pe album, si My world.  Multa singuratate, un usor sentiment de paranoia si obsesia unei posibile infrangeri, mascate in intimitatea si siguranta camerei sale unde poate fi omul din luna si unde totul este ok.

Why must i feel so wrong when I try and do right din Solo dolo te atinge unde te doare mai rau. Apoi te ridica cu and at the end of the day i'm walking with the heart of a lion.

Taking a trip este intr-adevar trippy, Cudi dezvaluindu-si deja tangentele cu drogurile, Split an eighth of shrooms just so I could see the universe, cu cele mai ciudate beat-uri si schimbari de ritm. Tobele isi fac de cap, sunete desprinse dintr-un odisee spatiala se dezlantuie si auzi:

The lonely stoner missed his solo dow low.
He’s on the move, can’t seem to shake the shake.
Within his dreams he sees the life he made.


Aventura continua cu Stuck si cantecele Alive feat Ratatat, Cudi zone, Made her say si Pursuit of happiness. Cudi isi continua povestea si nu te poti satura. Afli cum a fost sa aiba parte de succes, ce schimbari au avut loc si cum s-a descurcat cu ele. Piese foarte bune, cu beaturi explozive sunt Make her say, pe care apare o bucata din Poker face a lui Lady Gaga si Cudi canta alaturi de Kanye West si Common, si Pursuit of happiness a colaborat cu MGMT si Ratatat.

I’m On The Pursuit Of Happiness And I Know Everything That Shines Ain’t Always Gonna Be Gold
I’ll Be Fine Once I Get It; I’ll Be Good


Finalul este asigurat de New Beginning si piesele Hyyer feat Chip Tha Ripper si Up Up & Away, intr-o nota mult mai optimista decat inceputul depresiv si lacrimos. Cudi nu mai viseaza, ci isi traieste visele.

Man on the moon nu este un album rap, nici unul muzica electronica, este ceva unic, care le imbina pe amandoua. Nici de club, nici de party si nici fundal romantic. Suna altfel, este foarte sincer si direct, te trece printr-un spectru larg de emotii si cu siguranta are o piesa care sa iti placa.

Man on the moon - The end of day

Act 1: The end of the day

1. In My Dreams (Cudder Anthem)
2. Soundtrack 2 My Life
3. Simple As…

Act 2: Rise of the night terrors

4. Mr. Solo Dolo (Nightmare)
5. Heart of a Lion (KiD CuDi Theme Music)
6. My World ft. Billy Cravens

Act 3: Taking a Trip

7. Day N Nite (Nightmare)
8. Sky Might Fall
9. Enter Galactic (Love Connection Part 1)

Act 4: Stuck

10. Alive (Nightmare) ft. RATATAT
11. CuDi Zone
12. Make Her Say ft. Kanye West & Common
13. Pursuit of Happiness (Nightmare) ft. MGMT & RATATAT

Act 5: A new beginning

14. Hyyerrr ft. Chip Tha Ripper
15. Up, Up & Away (The Wake & Bake Song)
1 comentariu

Album: Kid Cudi - Man on the moon
Motas Tudor
#1 -

album

De unde pot cumpara albumu asta din Romania?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera