Album: Daft Punk - Alive 2007

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Alive 2007 este un album menit a captura in mediu exclusiv audio experienta vizuala si sonora a doi roboti imbracati la costum, care stau in varful unei piramide luminoase si mixeaza ceva ce este posibil sa fie cea mai buna muzica house facuta vreodata. Este adica inregistrarea unui concert din actualul turneu mondial al Daft Punk, fara decorul elaborat, insa excelent produsa si mixata.

Daca v-a placut vreodata muzica electronica, albumul acesta intra la categoria "bibliografie obligatorie". Daft Punk (duo-ul format de parizienii Guy-Manuel de Homem-Christo si Thomas Bangalter) nu sunt artisti foarte prolifici (din 1993 si pana acum au produs doar trei albume de studio), insa mai toata muzica lor se mentine la un nivel in mod uniform excelent, iar pe live-ul de anul acesta, Alive 2007, avem de-a face cu cele mai bune piese ale lor, rearanjate si amestecate intre ele in asa hal incat bucati de pe albume diferite par sa fi existat impreuna de cand lumea.

Satul de balmajeala nesigura DJ-ilor de la noi, pentru mine Alive a fost o mica revelatie despre ce inseamna de fapt talentul unui manuitor al platanelor (sau al softurilor ce le simuleaza): concisi si la obiect, francezii nu incearca sa lungeasca inutil piese cunoscute trantind sectiuni monotone de tobe samplate in mijlocul unei piese si stricand cursul fireasc si tensiunea muzicii. Arta lor consta in a face ca momente disparate apartinand unor piese altfel destul de diferite sa curga organic unul intr-altul, imbinand, suprapunand si adaugand efecte noi pana cand, intr-un fel de cocktail auditiv, doua sau trei piese diferite fuzioneaza intr-o bucata unitara.

In ideea aceasta functioneaza toate trackurile de pe album: fiecare este un mix a doua, trei sau chiar patru piese distincte ce devin o noua entitate, pastrandu-se totusi identitatea partilor initiale. Asa este Television Rules the Nation/Crescendolls, in care vocea trecuta prin vocoder care repeta 'television rules the nation' se suprapune pentru o scurta perioada refrenului din Around the World, pentru ca mai apoi rifful de synth distorsionat si tobele bombastice sa lase loc unui Crescendolls ce (asa cum ii zice si numele) merge in crescendo de la un groove lent, aerian, la beaturi frenetice si dand, spre sfarsit, in acid house.

Piesele cele mai cunoscute sunt lasate in mod intelept sa 'respire' pe cont propriu o vreme pana a fi distorsionate efecte si sampleuri noi. Asa se intampla cu Around the World sau cu groove-ul adanc de pe Da Funk, sau duelul de chitari electrice si synth-uri de pe Robot Rock. In alta parte, Superheroes este imperecheata cu Human After All si cu Rock'n'Roll in cel mai de succes mutant de pe prezenta colectie: tranzitiile suna atat de natural incat pare a fi aceeasi piesa tot timpul.

Una peste alta, fie ca va place sa va agitati in cluburi ori scena voastra e dormitorul, Alive 2007 este probabil unul dintre cele mai bune mixtape-uri pe care vi le-ati putea face cadou. Fara pretentii absurde, fara timpi morti - doar o ora si mai bine de muzica de dans de cea mai buna calitate.

 Tracklist:
 1. "Robot Rock" / "Oh Yeah" - 6:28
 2. "Touch It" / "Technologic" - 5:30
 3. "Television Rules the Nation" / "Crescendolls" - 4:51
 4. "Too Long" / "Steam Machine" - 7:02
 5. "Around The World" / "Harder, Better, Faster, Stronger" - 5:43
 6. "Burnin" / "Too Long" - 7:12
 7. "Face to Face" / "Short Circuit" - 4:55
 8. "One More Time" / "Aerodynamic" - 6:11
 9. "Aerodynamic Beats" / "Forget About The World" - 3:32
 10. "The Prime Of Your Life" / "The Brainwasher" / "Rollin' & Scratchin'" / "Alive" - 10:22
 11. "Da Funk" / "Daftendirekt" - 6:37
 12. "Superheroes" / "Human After All" / "Rock'n Roll" - 5:41
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera