Album: Chris Cornell - Scream

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Chris Cornell este baiatul cu o voce de inger (daca ingerul respectiv canta intr-o formatie de rock) care a fost solist pentru doua formatii de rock alternativ cunoscute si placute. Poate ai auzit de Soundgarden sau de Audioslave? Daca ai auzit, felicitari. Chris Cornell le-a destramat pe amandoua, ca sa se ocupe de cariera lui solo. Daca nu ai auzit, felicitari, este posibil sa-ti placa albumul Scream. Pentru ca nu e nici urma de rock (cu atat mai putin rock alternativ) in el. Este un album produs de Timbaland si asta inseamna ca vom avea foarte multe melodii bune de pus la ora 3 in club, dar foarte putin rock.

Cornell
Deci asta s-a intamplat cu chitara lui. Inteleg de ce s-a dus la Timbaland.

Prima melodie de pe album este Climb the walls, care are menirea sa seteze atmosfera, iar aceasta este... cool. Nu are vreun mesaj anume, vreun continut relevant din punct de vedere emotional. Este o melodie pop/RnB cu niste sunete de fundal de inspiratie orientala. Enemy, urmatorul track, este ceva mai ritmat dar refrenul este repetat pana in punctul obsesiei artistului si al enervarii ascultatorului. Cel putin ultimele 30 secunde din Get up reusesc sa te ia prin surprindere. Riff-uri de chitara electrica, dupa ce 90% din melodie a fost tot imn de clubbing.

Long gone
este o balada si dupa cum incepe ai crede ca Never far away este la fel dar aceasta din urma are un refren surprinzator de agitat. Pana in momentul asta, albumul nu te dezamageste cu adevarat pentru ca desi melodiile nu sunt rock, cel putin vocea lui Chris Cornell se potriveste cu fiecare ritm... mai incet, sau mai rapid. Exceptia pentru mine este Part of me. Este o melodie atat de electronica, nascuta si crescuta in sintetizator, incat lui Cornell chiar nu se potriveste.

Melodia dupa care este numit si albumul, Scream, este interesanta dar nu si cea mai buna melodie de pe album. Two drink minimum este in schimb un blues reusit, iar albumul se termina cu multa agilitate prin hitul ritmat Watch out, care sufera de aceeasi problema ca Enemy. Refrenul repetat de prea multe ori ajunge sa te enerveze.

Pentru un amator de muzica pop si de hituri Timbalandice, albumul va fi o placere. Si presupun ca este bine pentru Chris Cornell sa exploreze alte teritorii muzicale, dar daca voia sa inteleaga muzica pop/rnb nu cred ca ar fi trebuit sa mearga la Timbaland. Pentru ca la Timbaland te duci pentru hituri (a se intelege $$$$), nu pentru muzica buna.

   1.  Climbing Up The Walls
   2. Enemy
   3. Get Up
   4. Ground Zero
   5. Long Gone
   6. Never Far Away
   7. Other Side Of Town
   8. Part Of Me
   9. Sweet Revenge
  10. Take Me Alive
  11. Time
  12. Two Drink Minimum
  13. Watch Out

2 comentarii

Album: Chris Cornell - Scream
istvangonzalez
#1 -

un album foarte slab

cum ziceau cei de la weezer:"Timbaland knows the way
To reach the top of the charts
Maybe if I work with him
I can perfect the art"
trist :|

Album: Chris Cornell - Scream
Cosmiiiiii
#2 -

se cere...

un mom de reculegere pt moartea lui chris cornell (cel putin pt mine a murit)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera