Album: Celelalte Cuvinte - Stem

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
O recunosc: am pus in cd player noul disc Celelalte Cuvinte extrem de circumspect. Desi in putinele spectacole live din ultima vreme oradenii n-au dezamagit, discul din 2004 intitulat "NOS" a parut drept lansarea pe piata a unui material finisat la repezeala in 2 saptamani.

Inima stransa, deci. Dupa aproximativ saptezeci de minute, am rasuflat usurat: Cuvintele s-au intors! Cine spune ca o trupa romaneasca veche de 30 de ani nu poate face rock adevarat?

coperta stem

Diferenta categorica intre "STEM" si penultimul album consta in revenirea la electric. Si nu-i numai atat: fara sa contina vreun hit din anii de inceput, noul album inspira senzatia de "best of". Avem pedala dubla si distorsul incapatanat de pe "Armaghedon", compozitiile sprijinite consistent de clapa de pe albumele din anii 80, dar si atmosfera cu totul speciala de pe "Ispita".

Punctele tari ale discului sunt, in opinia mea, "Zmeie", "Se inchid" si "Umbra mea". Alternanta intre acustic si electric impleteste un album complet din toate punctele de vedere, pe care vocea lui Calin Pop revine la aranjamentele cu care ne-am obisnuit. "Intre vise" e singura piesa ce aminteste, oarecum, de "NOS", insa piesa suna bine, diferit de sound-ul 2004. Celelalte Cuvinte canta iarasi cu nervul care ne-a facut sa-i iubim.

cuvinte 1

"Stem", piesa titlu a albumului, e un instrumental de 6 minute si jumatate. In fapt, toate piesele de pe disc se invart undeva pe la o medie de cinci minute si jumatate, singura exceptie fiind "Ultima", instrumentalul de final dedicat lui Florian Pittis. Spre deosebire de alte cazuri, insa, lungimea pieselor Celelalte Cuvinte nu deranjeaza. Albumul suna unitar, nu plictiseste si se cere reascultat pentru aprofundare.

Cu ultima adaugire ca nota nu poate fi alta decat 10, inchei prin a afirma ca abia astept sa aud noile piese in Capitala, la concertul ce va avea loc pe data de 14 noiembrie la Palatul Copiilor.3 comentarii

Album: Celelalte Cuvinte - Stem
ionut
#1 -

Comentariu nou

Dupa mine piesa "Intre vise" este nr 1. Acum la inceput de auditie al noului album piesa e ca un vaccin: trebuie s o asculti din nou altfel te imblonavesti. Din pacate nu cred ca trupa mai poate sa scoata un album la fel de tare ca "Armaghedon" care pare a fi apogeul carierei lor.
Ne vedem la concert!!!

Album: Celelalte Cuvinte - Stem
brainmaster
#2 -

Comentariu nou

Pai daca asa gandesti si cataloghezi inseamna ca nu cunosti esenta Celelalte Cuvinte. Fiecare album e altfel si unic in felul lui. Pacat. Si iata dovada :te-ai ,,impotmolit,, la a doua piesa de pe disc. Mai departe nu ai fost un stare sa ajungi, se pare.

Album: Celelalte Cuvinte - Stem
Eva Vioara
#3 -

Comentariu nou

dupa parerea mea, de simplu comnsumator de muzica... cele doua piese alese de CC pentru promovare, adica "intre vise" si "zmeie" sunt piesele care imi palc cel mai putin de pe album... sau poate m-am obisnuit eu cu ele deja... nu situ. Ideea e ca sunt cateva piese foarte puternice.. de exemplu Tranzit, Vocala sau Sfarsitul... sa nu uitam si de STEM... cred totusi ca e un album foarte bun.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera