Album: Battle for the Sun - Placebo

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Placebo scoate capul la soare, mai exact britanicii au lansat un album nou intitulat "Battle for the Sun" mult mai optimist decat tot ce am auzit pana acum, de la o trupa destul de dark in muzica sa. Nu stiu daca este de bine sau de rau, piesele, ce-i drept sunt mai vesele, dar asta nu le face si mai bune decat precedentele.

Ii vom vedea pe baietii de la Placebo (intr-o formula noua cu Steve Forrest la tobe in locul lui Steve Hewitt) la Bucuresti, pe 21 iunie, la Romexpo. Cu un look putin schimbat (parul lung... din nou), Brian Molko a spus prin interviurile date in Anglia ca albumul Battle for the Sun are o poveste, si nu este doar o colectie de melodii ca celelalte. L-am ascultat si exista un anumit "fir narativo-muzical" in piesele sale, putin comparabile cu soundul regasit pe Meds sau pe mai vechiul si celebrul Placebo din '96.Desi the dark side inca se ascunde in cateva melodii, fiindca "Looks like the devil's here to stay", recunoastem cu usurinta un stil mai light, mai destins, dar cu o oarecare greutate a cuvintelor prin care se accentueaza relatia dintre doua persoane "I" si "You". Totusi, King of Medicine , Breath Under Water amintesc de vechiul Brian Molko, in timp ce Julien incepe pe un sound electric atipic Placebo.

Albumul are o atitudine mult mai optimista, piesele inspira dorinta de a continua sa speri, sa incerci, sa mergi mai departe in ciuda greutatilor intampinate, mai ales cele din dragoste. "So I haven't given up,...A heart that hurts/ Is a heart that works" sau "We can build a new tomorrow, today" subliniaza clar mesajul transmis de Placebo. Regasim o trecere de la rock-ul greu al piesei Kitty Litter, la un hard pop in Bright Lights, probabil una dintre cele mai vesele piese ale formatiei.

placebo
 
Libertate, energie pozitiva si mult mai putine droguri in cel de-al saselea album semnat Placebo. Schimbarea este clara, nu mai dam peste la fel de mult sex, dorinta de suicid sau de razbunare, ci mai degraba peste puterea de a te ridica si a o lua de la capat.  Drept urmare, imi permit sa spun ca albumul devine mai cliseic si in acelasi timp mai accesibil publicului larg.Dar pana la urma, muzica reflecta starea de spirit a artistilor, si nu putem decat sa ne bucuram ca membrii Placebo sunt mai fericiti decat la precedentul album - Meds, de fapt, viata inseamna schimbare asa ca o vom lua ca atare.

"Battle for the Sun" a fost produs de David Bottril, un nume celebru in lumea internationala a rock-ului alternativ si beneficiaza de un videoclip realizat de Howard Greenhalgh. Inca din titlul albumului ne dam seama ca Placebo va veni cu ceva nou - vom vedea live si cat de bun, dar probabil ca formatia simtea nevoia de a se bronza putin la soare dupa atatea melodii imbibate in alcool, pastile si depresii in dragoste.

Battle for the Sun contine piesele: Kitty Litter, Ashtray Heart, Battle for the Sun, For What It's Worth, Devil in the Details, Bright Lights, Speak in Tongues, The Never - Ending Why, Julien, Happy You're Gone, Breathe Under Water, Come Undone, King of Medicine, Unisex, The Movie on Your Eyelids.2 comentarii

Album: Battle for the Sun - Placebo
Alexandra
#1 -

Comentariu nou

Vad un fel de review destul de simpatic...:)
Unii au fost cam duri cu noul album altii il adora nici nu mai stii ce sa crezi..nu e ceea ce se asteptau multi..pentru ca Placebo a uimit intotdeauna prin puterea de a te induce intr-o stare destul de dramatica..oricum ei au ramas la fel din punct de vedere al prestatiei live..noul album pentru mine nu e chiar ceea imi doream pentru ca au anumite care strica albumul..avand in vedere faptul ca ei au avut melodii numai faine..Sunt si pe albumul asta melodii dragute,versuri dragute,demne de ascultat....oricum concertul o sa fie super..sunt sigura...si inca ceva..carora nu le place noul album..pur si simplu ar putea sa taca din gura si sa nu mai scoata din gura tot felul de tampenii...Good luck for everyone:P

Album: Battle for the Sun - Placebo
Alexandra
#2 -

Comentariu nou

"Dar pana la urma, muzica reflecta starea de spirit a artistilor, si nu putem decat sa ne bucuram ca membrii Placebo sunt mai fericiti decat la precedentul album - Meds, de fapt, viata inseamna schimbare asa ca o vom lua ca atare."
Cand e vorba de starea de spirit...nu te poti opune niciunui cantaret...atat mai vroiam sa zic.:)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera