Album: Two Suns - Bat For Lashes

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
E de-ajuns sa te uiti la coperta ultimului album al lui Bat For Lashes (cel de-al doilea), intitulat Two Suns, pentru a-ti da seama ca ai in fata albumul unui artist excentric, eclectic, cu inclinatii spre bizar si suprarealism. Si chiar daca exista o vorba care spune ca "o carte nu se judeca dupa coperta", in acest caz nu se aplica, deoarece imaginea de pe coperta albumului reflecta foarte bine ce se afla inauntru.

Piesele de pe Two Suns sunt o combinatie foarte fresh de electro-pop injectat cu o doza mare de anii '80, instrumente clasice (pian si vioara cu precadere), acorduri rupte parca din balade celtice, tobe care te trimit cu gandul la cantece de ritual, versuri dublate de un cor care le da o cu totul alta dimensiune si putere plus vocea Natashei Khan, numele din spatele Bat For Lashes, care aminteste in aceeasi melodie, pe rand, de Bjork, Kate Bush, Tori Amos, Pj Harvey, Fiona Apple sau chiar Loreena McKennitt

Two Suns Daniel
Track list:                                                                           
Glass
Sleep Alone
Moon and Moon
Daniel
Peace of Mind
Siren Song
Pearl's Dream
Good Love
Two Planets
Travelling Woman
The Big Sleep


Albumul incepe in forta cu piesa Glass, cu un ritm nebun, care pare interpretata de un trio de alter ego-uri ale Natashei Khan, voci care fie seamana cu Bjork, Pj Harvey sau Sinead O'Connor, toate purtate oarecum la vedere pe masca Bat For Lashes. Sleep Alone respira acelasi aer de incantantie magica indulcita cu sunete electro.

Daniel este cu adevarat piesa care merita sa fie cel mai bine promovata, cu un videoclip in ton cu coperta albumului, ciudat, suprarealist. Daniel este piesa care iti ramane in minte dupa ce asculti tot albumul, este acea piesa-carlig care te face sa pui intregul album pe repeat over and over. Este una dintre cele mai frumoase declaratii de dragoste, cu un negativ la fel de eclectic si versuri de o frumusete rara.  

Cam de aici incolo piesele incep sa devina mai slow, ceva mai line, mai cuminti, exceptie facand Siren Song si Two Planets. In orice caz, Two Suns este un album diferit de tot ce a aparut in ultima vreme, foarte placut si original si care aduce aminte prin reinterpretare (aproape voita) de artiste de care nu am mai auzit nimic de ceva vreme. Cu siguranta ca veti gasi cateva piese pe care sa le includeti in playlisturile voastre pentru iPod.   

Site-ul oficial Bat For Lashes
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera