Agua de Annique la ARTmania!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cum cine e Agua de Annique? Annique... Anneke... The Gathering... si s-a facut lumina. Fosta solista de la The Gathering, care a venit si anul trecut la ARTmania, se intoarce acum cu noua sa trupa. Anneke a parasit The Gathering la sfarsitul lui 2007 pentru proiecte proprii si pentru o trupa unde ea scrie versurile si compune muzica.

Ne-a placut tare mult de ea anul trecut, a fost una dintre cele mai tonice si simpatice prezente ale festivalului, asa ca de-abia asteptam sa vedem ce face de capul ei cu Agua de Annique.

Albumul Air, primul lansat de Agua de Annique, are o poveste interesanta, plecand de la fascinatia artistei pentru zbor si pentru... stewardese, Anneke chiar scriind o interesanta "filosofie a stewardesei". Dar despre toate acestea vom vorbi cand ascultam cu mai mare atentie si responsabilitate albumul. :)

anneke


Comunicat de presa:

Carismatica  solista Anneke van Giersbergen, una dintre cele mai puternice voci de pe scena rockului european, revine in Romania cu noua ei trupa Agua de Annique pentru a sustine un concert  in data de 18 iulie, in cadrul celei de-a treia editii a ARTMANIA Festival de la Sibiu.

Dupa ce a decis sa se desparta de renumita trupa The Gathering, la inceputul anului 2007, Anneke a infiinat trupa de rock alternativ/pop Agua de Annique, pentru a-si pune in valuare propriile compozitii si versuri. Astfel, majoritatea pieselor de pe albumul de debut Air lansat in toamna anului 2007 sunt compuse chiar de Anneke.

Anneke van Giersbergen a fost timp de 13 ani vocea The Gathering, devenind o figura emblematica printre trupele de rock si metal cu voce feminina,  atat prin timbrul vocal inconfundabil cat si prin prezenta scenica fermecatoare.

anneke

Lumea muzicala a remarcat-o pe Anneke pentru prima oara cand s-a alaturat trupei olandeze de doom metal The Gathering. Dupa cooptarea solistei, trupa si-a schimbat radical stilul, devenind treptat una dintre cele mai influente trupe de gen. Vocea expresiva si puternica a noii soliste impreuna cu chitara inconfundabila si  sonoritatea aparte a trupei au facut din The Gathering o sursa de inspiratie pentru majoritatea trupelor de metal cu voce feminina.

Anii petrecuti alaturi de The Gathering (1994-2007) au avut ca rezultat opt albume de studio si nenumarte turnee mondiale, unul dintre ultimele concerte sustinute fiind chiar cel de la Sibiu, in cadrul ARTMANIA Festival 2007.

Printre premiile castigate de Anneke impreuna cu The Gathering se numara un premiu  'Devil' din 2005 pentru cea mai buna solista, acordat de Dutch National Institute of
Pop, un premiu 'Edison' pentru DVD-ul  'A Sound Relief' si premiul Live XS pentru cea mai buna trupa live din Olanda (2007). 
1 comentariu vrei sa comentezi?

Agua de Annique la ARTmania!
cartier
#1 -

fara ARTMANIA in Piata Mare

locuitorii din centrul Sibiului nu mai vor Artmania in Piata Mare. Petitia ce include si alte aspecte e pe siteul cartierului

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera