Adrenalina in Herastrau

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca va este familiara zona Herastraului de langa debarcader si Pavilionul H, poate stiti ca in spate, spre soseaua Kiseleff, exista pana acum ceva timp un montagne russe, sau rollercoaster, cum vreti sa ii spuneti, ca limba romana termenul nu exista ca atare. Varianta in limba franceza este totusi mai aproape de originile distractiei datatoare de adrenalina, provenind de la pistele lungi si inalte pentru saniute de pe dealurile Sankt Petersburg-ului, populare in Rusia inca de prin anii 1700.

Ei bine, in locul amaratului de trenulet subred si ruginit, care iti dadea fiori, dar nu in sensul general acceptat de un parc de distractii, incepe sa prinda viata o colectie de atractii ceva mai moderna si variata. O roata mare, denumita dupa inventatorul ei, inginerul Ferris, te invarte pe deasupra copacilor pret de cateva minute, fara senzatii tari, insa la inaltime, oferind o imagine noua a lacului pe care il stiati doar de pe maluri.

herastrau

herastrau

Din varful ei.. admitand impotriva lui Euclid ca cercul ar avea vreun varf, se pot vedea bine si celelalte atractii.
herastrau

Spate in spate cu Muzeul Satului exista adrenalina pentru pitici, sub forma de trenulet omide. De fapt parcusorul pune mai mult accent pe distractiile pentru copii, sub forma de calusei, de buburuze si caracatite invartitoare, corzi elastice si trambuline, iar pentru adultii dati in mintea urmasilor mai stau la dispozitie, traditional si de iarmaroc, masinutele cu care poti sa te ciocnesti de ceilalti fara teama de asigurare, tir cu tinte cu premii de plus, mici si bere.

herastrau

herastrau

herastrau

herastrau
2 comentarii

Adrenalina in Herastrau
soso
#1 -

Comentariu nou

Super, le-am vazut si eu. In acelasi timp e musai ca masinile astea sa fie controlate si bagate in revizie periodic, altfel apar alte nenorociri. O exista cineva (institutie) care e cu ochii pe ei sau luam masuri iar cand se intampla?

Adrenalina in Herastrau
Mira Lefter
#2 -

adrenalina in Herastrau

Pentru parintii ocupati care trebuie sa-si duca copiii direct " la obiect " o stire pretioasa.Super !

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera